Offentlig høring af forslag til lokalplan 678 og forslag til kommuneplantillæg 2021.07.

Erhvervsområde øst 

Kommunalbestyrelsen har d. 28. juni 2022 besluttet, at forslag til kommuneplantillæg 2021.07 og forslag til lokalplan 678 skal udsendes i offentlig høring.

Planerne giver fortsat mulighed for at bruge området som erhvervsområde til større virksomheder og særligt pladskrævende varegrupper. Minimumgrundstørrelsen ændres fra 2.500 m2 til 1.600 m2 og der ændres på delområderne i lokalplanforslaget.

Planerne kan ses som bilag nederst på siden eller via linket nedenfor:

Alternativt ved henvendelse til Planafdelingen i Svendborg Kommune.

 

Høringsperiode

Planforslagene er i høring i perioden fra d. 29. juni 2022 til og med den 24. august 2022.

Har du indsigelser, bemærkninger eller ændringsforslag kan du sende dem via den online lokalplan eller kommuneplantillæg her: 

 

 

eller

pr. brev til Byg og Byudvikling, Frederiksø 4A, 1. sal, 5700 Svendborg

Dit høringssvar vil blive offentliggjort med det samme i den digitale lokalplansvisning og vil ligeledes blive offentliggjort med behandlingen af høringssvaret i forbindelse med Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse af lokalplanen.

 

Om planerne

Kommuneplantillæg
Til lokalplanforslaget er der udarbejdet et nyt kommuneplantillæg, som ændrer minimumgrundstørrelsen for arealerne samt giver mulighed for detailhandel til særligt pladskrævende varegrupper.

Minimumgrundstørrelsen ændres fra 2.500 m2 til 1.600 m2. Ændringen skyldes flere henvendelser fra erhvervslivet. Dertil indskrives der i rammen, at der er mulighed for detailhandel af særligt pladskrævende karakter, dette udgør blandt andet bilforhandlere og havecentre, som i dag findes i området. Forslag til kommuneplantillæg er vedlagt bilag 1(Bilag 1 forslag til kommuneplantillæg 2021.07)

 

Lokalplanens formål og indhold
Formålet med lokalplanen er at sikre, at Erhvervsområde Øst giver mulighed for at erhvervsvirksomheder og særligt pladskrævende varegrupper kan placeres hensigtsmæssigt i området. Målet er at forbeholde området til virksomheder, der giver anledning til væsentlig miljøbelastning, store virksomheder med behov for udendørs oplag samt virksomheder med tung transport.

Lokalplanen er inddelt i to delområder, delområde I og II. Indenfor delområde I gives der mulighed for erhvervsformål i form af let/lokalt erhverv, typisk facadeerhverv med et lavere tilladt støjniveau. Indenfor delområde II gives der mulighed for tungt erhverv. Det er hensigten, at delområde I virker afskærmende i forhold til støj fra de tungere erhverv der kan placeres i delområde II. Derudover er der indenfor hele lokalplanområdet mulighed for at udlægge detailhandel i form af særligt pladskrævende varegrupper. Lokalplanen giver mulighed for indendørs og udendørs oplag.

 

Miljøvurdering 

Svendborg Kommune har foretaget en screening af planforslagene i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).   

Konklusionen på screeningen er, at planerne ikke forventes at medføre en væsentlig indvirkning på miljøet, og derfor ikke er omfattet af lovens krav om, at der skal udarbejdes en miljørapport.

Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet (link til: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/)  inden otte uger fra den offentlige bekendtgørelse, hvilket vil sige frem til og med d. 24. august 2022. 

Afgørelsen med klagevejledning kan ses som bilag nederst på siden.   

 

Midlertidige retsvirkninger

Indtil lokalplanforslaget er endeligt vedtaget, gælder der midlertidige retsvirkninger. Det betyder, at ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke må bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for at foregribe den endelige plans indhold.

Lokalplanens midlertidige retsvirkninger gælder i højst 1 år.

Kommuneplanen er ikke direkte bindende for ejere og brugere af ejendomme.

Byrådet kan dog efter planlovens § 12 udstede forbud mod udstykning og bebyggelse i strid med rækkefølgebestemmelserne (stk. 2) og forbud mod bebyggelse eller ændret anvendelse i strid med rammebestemmelserne (stk. 3).

Kommuneplantillæggets retsvirkninger træder i kraft ved byrådets endelige vedtagelse. Forbudskompetencen efter § 12 træder dog først i kraft ved kommuneplantillæggets offentlige bekendtgørelse.

 

Spørgsmål

Har du spørgsmål, kan du kontakte planlægger, Snorre Westh på telefon 24 79 27 36

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top