MT Højgaard skal bygge Det ny SIMAC

Pressemeddelelse 

Der er nu underskrevet kontrakt med MT Højgaard, der som hovedentreprenør skal bygge Det ny SIMAC. Byggegrunden til fremtidens maritime uddannelsesinstitution på Nordre Kaj i Svendborg er ved at blive klargjort, og grundstensnedlæggelsen sker i starten af 2021.

MT Højgaard A/S er blevet tildelt kontrakten efter først prækvalifikation og efterfølgende afgivet tilbud i overensstemmelse med udbudsbekendtgørelsen.

Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden siger:

– Vi er glade for at have valgt MT Højgaard til at bygge fremtidens maritime uddannelses-institution i Svendbog. MT Højgaard har med succes udført en lang række skole- og undervisningsprojekter i Danmark og i udlandet. Netop fordi vi bygger til uddannelse, er vi også særligt glade for det lærlingeprogram, som MT Højgaard lægger op til i forbindelse med byggeriet. Vi har et fælles ansvar for at uddanne til fremtiden, og vi glæder os til samarbejdet.

MT Højgaard er en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder med mere end 100 års erfaring. MT Højgaard har en stærk tradition for at uddanne lærlinge og et tæt samarbejde med erhvervsskolerne.

Carsten Lund, direktør for MT Højgaard Danmark siger:

– Uddannelse af næste generation er en vigtig del af vores DNA. I en tid med meget usikkerhed er det vigtigt, at vi fortsat sikrer gode og udviklende rammer for de unge. Derfor har vi både lærlinge fra forskellige håndværksfag og ingeniørpraktikanter med på projektet. På projekt Det ny SIMAC går vi efter, at hver tiende af vores egne håndværkere skal være lærlinge – meget gerne fra lokalområdet – ligesom vores underentreprenører også forpligter sig til at ansætte lærlinge.

Det ny SIMAC bliver en vidensinstitution i absolut højeste klasse. I juli 2022 står de nye bygninger på Nordre Kaj i Svendborg klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre innovative erhverv inden for industrien og energisektoren.

Bygherre har valgt at tildele kontrakten på baggrund af det indledende tilbud fra MT Højgaard A/S, altså uden afholdelse af forhandlinger.

Følgende tre virksomheder var pr. 31. juli 2020 blevet prækvalificeret og har afgivet tilbud:

CASA A/S

H. Skjøde Knudsen A/S

MT Højgaard A/S

 

Fakta:

Det ny SIMAC’s visionære bygninger skaber optimale rammer om et fleksibelt lærings- og udviklingsmiljø, hvor undervisning, forskning og samarbejdet med erhvervslivet bliver bragt sammen. Og med en samlet ambition om at blive et maritimt kraftcenter, der vil række langt ud over landets grænser.

Det ny SIMAC bliver opført af den private erhvervsdrivende fond: Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter (SMUC) og er blandt andet muliggjort takket være en betydelig donation på 100 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt en donation på 10 millioner kroner fra Dampskibsselskabet Orient’s Fond.

Det ny SIMAC er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT med C.F. Møller Architects som totalrådgiver. Bygherres ingeniørrådgiver er MOE A/S.

Økonomi:

Samlet projektsum: 310 millioner kroner.

Byggesum: 200 millioner kroner.

Bygningen i tal:

Det ny SIMAC bliver på 12.500 m2 brutto og indeholder:

Fællesarealer på 1.880 m2. Herunder Campustorvet, Open Learning Center og Student Service Area.

Undervisningsarealer på 6.585 m2. Herunder undervisningslokaler i forskellige størrelser, to auditorier, en række forskellige laboratorier/værksteder samt simulatorcenter med virtuelle læringsmiljøer.

Administration på 320 m2 med kontorer og mødelokaler til ledelse og administration.

Teknisk service på 1.215 m2. Herunder teknikrum, vaskerum, depoter og servicefaciliteter fordelt i bygningen.

 

Yderligere information:

Frederik Ejlers, formand for SMUC Fonden: +45 4068 4101

Carsten Lund, direktør for MT Højgaard Danmark: +45 26286517

 

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top