Mikropartnere giver input til sundhedspolitik | Nyheder

Sundhedsudvalget har sat gang i en proces, der skal munde ud i en ny sundhedspolitik for Fredericia Kommune. I den forbindelse var Fredericia Sund By mikro-partnere inviteret til netværksmøde, hvor de blandt andet fik mulighed for at komme med deres input til en fremtidig sundhedspolitik.

”Vi havde en rigtig god dialog om sundhedspolitik, samarbejde, sundhed og trivsel i en corona-tid med de mikro-partnere, der havde valgt at bruge et par timer online sammen med os”, fortæller formanden for Sundhedsudvalget Susanne Eilersen.

Netværksmødet med mikro-partnerne blev afholdt online. Alle de mikro-partnere, der havde mulighed for at deltage, bidrog både med generelle input og egne erfaringer og betragtninger.

”Vi har efterhånden 63 mikro-partnere, som på den ene eller anden måde gør en indsats for folkesundheden lokalt i Fredericia. Så det er helt naturligt, at vi tager en dialog med dem om sundhedspolitik”, fortæller Turan Savas, næstformand i sundhedsudvalget og Bente Ankersen, medlem af udvalget, supplerer:
”Vi lyttede, og vi fik både hørt om vigtigheden af samarbejde, viden og tilbud. Særligt den mentale sundhed og trivsel fyldte på mødet”.

De sidste tre år har Fredericia Kommune inviteret både kommunale, private og frivillige aktører til at blive Fredericia Sund By mikro-partnere og har holdt forskellige arrangementer i den forbindelse – herunder netværksmøder. Nye mikro-partnere plejer at blive fejret og få overrakt et diplom ved de forskellige arrangementer. I år har man været nødsaget til at aflyse flere arrangementer, og derfor vil 14 mikro-partnere i de næste par uge få tilsendt deres diplom.

Fakta
Fredericia Sund By mikro-partnerskaber er kommet op at stå på baggrund af Fredericia Kommunes medlemskab af det internationale WHO Sund By netværk. Hensigten med partnerskaberne er, at hvis flere på mikro-niveau arbejder med at fremme folkesundheden i Fredericia, så lykkes vi bedre. Alle, der ønsker at bidrage til sundhed og trivsel i kommunen eller som allerede gør en ekstra indsats for folkesundheden, kan blive Fredericia Sund By mikro-partnere. Læs mere om Fredericia Sund By mikro-partnerskaberne på fredericiasundby.dk eller send en e-mail til fredericiasundby@fredericia.dk

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top