Højestene har lækket olie

Højestene har lækket olie

Pressemeddelelse

De seneste dages olieforurening i Svendborgsund kan skyldes et olielæk fra færgen Højestene, der sejler til og fra Skarø og Drejø.

Havnemester Christian Steffensen, Svendborg, forklarer, at det er et stevnrør i den ene af færgens to motorer, der har lækket olie.

– Derfor kan det være kilden til den oliefilm på vandoverfladen i havnen og i udsejlingen fra havnen, som flere har observeret de seneste dage. Problemerne med olien fra motoren blev opdaget tidligere på ugen. Derfor holdt mandskabet ombord motoren under observation, og kunne konstatere, at lækken blev større.

Vurderingen er, at Højestene har lækket omkring 50 liter olie.

Det er besluttet, at færgen forsætter sejladsen hen over weekenden. Det sker for nedsat motorkraft, da den motor, der lækker olie sættes ud af drift. Det betyder også, at der kan være forsinkelser på afgangene i weekenden og på mandag.

Højestene kommer i dok hos Ring-Andersen i Svendborg tirsdag morgen, hvor årsagen til olielækken skal repareres. Det forventes, at den er færdig med reparationen torsdag.

Det betyder, at færgen Hjortøboen sættes ind. Men den kan kun have passagerer med.

Afdelingsleder Birgitte Kring Frederiksen, Natur og miljøafdelingen i Svendborg Kommune fortæller, at kommunen netop nu har afsluttet en filmoptagelse med drone over havneområdet for at få et overblik over olieforureningen.

– Vi kan i dag heldigvis ikke konstatere oliefilm i sundet omkring havnen. Det tyder på, at det desværre er Højestene, der har været kilde til de seneste dages oliefilm på vandet. I dag kl. 11.00 sejlede Højestene fra kaj med nedsat motorkraft og her har vi ikke kunne konstatere læk af olie, siger hun

Birgitte Kring Frederiksen tilføjer, at kommunen er rigtig glade for alle de henvendelser fra borgerne i denne sag.

 – Vi vil gerne opfordre til at ringe 112, når der observeres forurening eller uheld, der kan give anledning til forurening. Herved får Beredskab Fyn de bedste betingelser for at gennemføre en hurtig indsats sammen med vores miljøvagt, fortæller hun.

Mere information om den ændrede færgedrift kan i løbet af lørdagen findes her: https://www.svendborg-havn.dk/faerger/mf-hoejestene

Svendborg havn kontakter folk med reservation direkte.

Yderligere oplysninger:

Havnemester Christian Steffensen, 24 88 70 80

Afdelingsleder Birgitte Kring Frederiksen, 61 14 79 10

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen