Covid-19

Covid-19 Svendborg

Covid-19

Lukning i Svendborg Kommune rammer en del af kommunens områder. Nedenfor kan du se hvilke områder det er. 
Under ‘Læs også’ kan du læse om flere tiltag.

BORGERSERVICE

Du kan stadig få fat i Borgerservice i Svendborg Kommune pr. telefon, 6223 3000. Medarbejderen, som du møder, arbejder hjemmefra, så vi håber på tålmodighed, hvis teknikken driller os.
Der er fortsat mulighed for personlig ekspedition i Borgerservice med tidsbestilling. Du kan ikke selv bestille tid, men ring til os, måske kan vi hjælpe telefonisk og digitalt. For de, som har et uopsætteligt behov for personligt fremmøde, vil der kunne gives en tid til fremmøde i dialog om dit behov.

Der vil fortsat være åbent for udlevering af mundbind. Som udgangspunkt med tidsbestilling, og derudover hvor det er muligt, i samarbejde med bibliotekspersonalet.

Udbetaling af ydelser f.eks. kontanthjælp og sygedagepenge vil fortsætte. Behandlingen af sagerne sker via telefon.

Ligeledes vil der fortsat blive foretaget vielser, da det anses for en kritisk funktion.

Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder stadig også i forbindelse med borgerlige vielser.

 

DIREKTIONSSEKRETARIATET

Direktionssekretariatet, Økonomi-afdelingen, HR og IT er lukket for fysisk fremmøde. De kan kontaktes på tlf. 62 23 30 00

MILJØ OG TEKNIK

Miljø og Teknik på Svendborgvej 133, Vester Skerninge, lukker for fysisk fremmøde fra den 16. dec. kl. 16.00

Borgerne kan kontakte BYG. Tlf. 62233333 mail: byg@svendborg.dk

SOCIALAFDELINGEN

Socialafdelingen, Svinget 14, har uændrede åbningstider for personligt fremmøde og aftalte møder.

Borgerne opfordres til at henvende sig telefonisk på tlf. 62 23 30 30. Såfremt det er muligt ændres aftalte møder til virtuelle møder eller telefonmøder.

I forhold til nedlukningen er socialområdet en kritisk funktion. Området påvirkes ikke yderligere udover allerede udmeldte besøgsrestriktioner. Støtte omlægges til virtuel støtte, hvor det er muligt.

UNGEKONTAKTEN

Ungekontakten holder åbnet som normalt frem til og med 23. december 2020.

ERHVERVSKONTORET/FREMTIDSFABRIKKEN

Fremtidsfabrikkerne på Jessens Mole og Frederiksgade ER lukket for offentligheden. Lejerne kan naturligvis fortsat benytte deres kontorer.

Erhvervskontoret kan træffes på telefon og mail. Såfremt det er nødvendigt at gennemføre fysiske møder, vil dette ske under hensyntagen til gældende retningslinjer.

JOBCENTER

Jobbutikken vil stadig åben således at borgere kan melde sig ledige ved fysisk fremmøde. Jobutikken har åbent mandag-onsdag kl. 9-15, torsdag kl. 10.00- 16.30 og fredag kl. 9.00-14.00

Men visitationssamtaler vil i størst muligt omfang afvikles telefonisk.

På beskæftigelsesområdet er beskæftigelsesindsatsen ikke suspenderet – men tilpasset de skærpede retningslinjer og restriktioner.  Det betyder, at der holdes telefoniske og digitale samtaler.  

I forhold til indsatserne på beskæftigelsesområdet, så vil indsatserne skulle vurderes. Virksomhedspraktikker kan fortsættes, hvis det er forsvarligt. Nye forløb og formidling af arbejde vil kunne iværksættes på virksomheder, hvor medarbejderne ikke er hjemsendt.

Jobcenterets eksterne leverandører er blevet bedt at om så vidt muligt at overgå til digitale indsatser, hvilket er aftalt med aktørerne. 

Ungekontakten vil ligeledes være åben for fysisk fremmøde.

 
BIBLIOTEKET

Biblioteket har åbent for afhentning og aflevering af bøger fra kl. 9 – 13.

Biblioteket har åbnet torsdag den 17. dec., fredag den 18. dec., mandag den 21. dec., tirsdag den 22. dec., og onsdag den 23. dec.  samt mandag den 28. dec, tirsdag den 29. dec. og onsdag den 30. dec.

Lokalbibliotekerne lukkes helt ned.

Biblioteket i Svendborg tilbyder borgeren afhentningsordning, hvor materiale afleveres/udlånes via et ”click and collect” – system, som man kender det fra detailhandlen, hvor borgeren henter/afleverer bøger mv. med et minimum af kontakt med personalet og andre borgere uden at skulle opholde sig i selve bibliotekslokalet.

Borgeren skal benytte indgangsdøren – bevæge sig gennem foyen, videre til afhentningshylden og dernæst til selvbetjeningsmaskinerne, hvor de kan låne og aflevere materialer. Borgerne forlader biblioteket via bagindgangen (ved pc’erne).

Udlånsområdet vil være afspærret.

IDRÆTSHALLER

Samtlige haller i Svendborg Kommuner, Svendborg Idrætscenter og Svendborg Svømmeland er lukket for offentligheden fra onsdag den 16. dec. og til søndag den 3. januar 2021.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen