Strøbyhjemmet sættes til salg: Ældreforeningerne og Solstrålen deles fremover om Acaciebo

Sidste år godkendte Kommunalbestyrelsen en rokade og ændret anvendelse mellem tre kommunale bygninger: Strøbyhjemmet, Acaciebo og et hus på Lodbjerggårdsvej. Efter en længere forberedelse fortsætter processen nu i en ændret form.

Strøbyhjemmet skal sælges og brugerne tilbydes lokaler i Acaciebo. Solstrålen i Acaciebo forbliver i stedet for at flytte, og bygningen tilpasses, så den kan imødekomme behovene hos begge brugergrup-per.

‘Strøbyhjemmet er både i dårlig stand, en økonomisk byrde og så har vi ikke brug for boligerne, fordi behovet for ældreboliger bliver opfyldt andre steder i kommunen. Derfor fastholder vi et salg, og den proces går i gang meget snart. Samtidig sælger vi ejendommen på Lodbjerggårdsvej, og tilpasser Acaciebo, så huset både kommer til at fungere som aktivitetshus for vores ældreforeninger og hjemsted for vores børn med autisme i Solstrålen’, udtaler borgmester Anette Mortensen.

I den kommende tid inviterer Stevns Kommune alle nuværende og kommende brugere af Acaciebo ind i processen, så vi sikrer, at det ‘nye’ hus kommer godt fra start.

‘Huset på Acacievej er optimalt som aktivitetshus for vores ældre borgere, og da vi undersøgte det i forbindelse med høringsfasen i 2019, kunne vi sætte flueben ved alle de ønsker og behov, brugerne havde til det nye hus. Det kan vi fortsat, efter lidt ombygning, selvom der nu bliver færre kvadratmeter til ældreforeningerne’, fortæller Henning Urban Dam Nielsen, som er formand for Social og Sundhed.

Acaciebo har 420 m2 lokaler samt 50 m2 kælder, som nu fordeles sådan, at ældreforeningerne får ca. 300 m2 samt kælderarealet på 50 m2 (mod 230 m2 i Strøbyhjemmet dag), mens Solstrålen får de resterende ca. 120 m2.

Om Solstrålen siger formand for Børn, Unge og Læring, Steen S. Hansen.

‘Det har været magtpåliggende for os at finde et sted til vores autismeklasse, hvor vi kan imødekomme både hensynet til børnene, de pædagogiske behov, behovet for nærhed til den skole, klassen hører til samt den økonomi, vi har til rådighed. I den proces viste det sig, at den bedste løsning er blive i Acaciebo, og det er en løsning, jeg er meget tilfreds med og tryg ved’.

Proces

I den kommende tid sættes Strøbyhjemmet til salg, og der iværksættes bygningsmæssige ændringer af Acaciebo – herunder handicapvenlige indgange til begge brugergrupper. Stevns Kommune forventer, at såvel salg som udflytning af ældreforeningerne er afsluttet medio 2021.

Se den originale nyhed fra Stevns Kommune