Vejregulering ved Guderup må udskydes

Vejregulering ved Guderup må udskydes

Vejregulering ved Guderup må udskydes

KommuneNyheder - Vejregulering ved Guderup må udskydes

Sønderborg Kommune venter på en dispensation for en fredning ved Egen Kirke, som er nødvendig for at gå i gang med at gennemføre trafikale tiltag ved Guderup. Arbejdet ventes sat i gang i august.

Sønderborg Kommune havde håbet på i denne uge at gå i gang med arbejdet, som skal sikre en bedre trafikafvikling ved Guderup. Der var i den forbindelse varslet delvis spærring af Nordborgvej og omkørsel via en midlertidig vej, der er signalreguleret, i ugerne 27 til 30.
 
Arbejdet indebærer forlægning af Egen Kirkevej, så den rammer Nordborgvej over for Fynshavvej og dermed danner et firebenet kryds, som lysreguleres, og etablering af en tunnel til bløde trafikanter under Nordborgvej ved Søndergade/Egen Kirke.
Projektet er budgetteret til 14 mio. kr. Det primære formål er at optimere trafiksikkerheden i og omkring Guderup og at gøre det lettere for trafikanter fra Fynshavvej at komme ud på Nordborgvej i myldretiden.
 
Årsagen til at anlægsarbejdet må udskydes er, at myndighedsarbejdet har taget længere tid end forventet. Først når alle godkendelser er på plads, vil arbejdet gå i gang. Udsættelsen betyder til gengæld, at perioden, hvor Nordborgvej delvis spærres, kan reduceres fra fire til tre uger.
 
Målet er nu, at arbejdet sættes i gang i uge 33 (medio august), og at Nordborgvej i den forbindelse spærres delvist (ledes ad en midlertidig, signalreguleret vej) i ugerne 41 til 43. Den ene uge er således skolernes efterårsferie, hvor der forventeligt er mindre trafik end normalt. Det samlede projekt ventes at være færdigt i februar 2022.

Kontaktinformation:

Drifts- og anlægschef Mette Pipper Bertelsen, tlf. 21 30 35 06, mail: mebt@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen