Vejarbejdet i Egernsund forventes afsluttet i uge 40

Vejarbejdet i Egernsund forventes afsluttet i uge 40

Udskiftning af fugerne på Egernsundbroen er kommet godt i gang, men arbejdet med fugeudskiftningen forlænges til uge 40 for at holde to spor til biltrafik fri. Indsnævringen af Brovej i Egernsund og asfaltarbejdet er flyttet til uge 39 og 40, så alt vejarbejdet afsluttes samtidigt. Bussernes rute forventes omlagt i hele perioden.

To af Egernsundbroens fuger er ved at blive udskiftet med en ny støjfri fugetype, og for at sikre passage for biltrafikken holdes to spor åbne. Åbningen med to spor til biltrafik betyder, at arbejdet med fugeudskiftningen forlænges, så det først forventes afsluttet i slutningen af uge 40.
 
Broen er i hele perioden åben for cyklister og gående samt skibe.
 
Brovej indsnævres
Det er dog ikke det eneste trafikale, der sker omkring Egernsund i disse uger. Arbejdet med indsnævringen af Brovej, som ændres fra fire spor til to spor, bliver også lavet. Dette projekt udføres samtidig, så generne ved projekterne sker på samme tid og ikke kommer i to etaper.
 
For at kunne holde Egernsundbroen åben i to spor under hele renoveringen har kommunen valgt at skyde selve asfaltarbejderne omkring broen og Brovej til uge 39 og 40. Dette sker for at undgå kun at have et farbart spor med trafikregulering og kødannelser til følge. Der kommer signalregulering af strækningen, mens vejarbejdet er i gang.
 
Ændringen af Brovej fra fire spor til to spor giver en mere trafiksikker vej.
 
Busser er omlagt
Busserne har været omlagt i den første uge af fugearbejdet, og busomlægningen vil forsætte i den periode arbejdet står på – altså til slutningen af uge 40.
 
Kommunen undersøger løbende, om busserne kan køre den normale rute over Egernsundbroen, men det sker kun, hvis det vurderes, at der ikke er risiko for kødannelse på broen med forsinkelse af busserne til følge.
 
Så snart det viser sig muligt, kan den almindelige køreplan rulles tilbage med dags varsel, og det vil Sønderborg Kommune naturligvis informere om, så snart det er muligt.
 
For at undgå for meget kø og forsinkelser opfordrer Sønderborg Kommune folk til at køre en anden vej i hele perioden med vej- og broarbejdet, hvis det er muligt.

Kontaktinformation:

Mette Pipper Bertelsen
Drifts- og anlægschef
Telefon nr. 2130 3506

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top