Vejarbejde på Brovej og Egernsundbroen er nu afsluttet

Så er vejarbejdet på Egernsundbroen og Brovej i Egernsund overstået i denne omgang. Foto: Sønderborg Kommune 

Vejarbejde på Brovej og Egernsundbroen er nu afsluttet

Arbejdet med udskiftning af fuger på Egernsundbroen afsluttes i løbet af i dag, fredag den 2. oktober 2020, og det betyder, at afspærringen på broen fjernes i dag. Samtidig er arbejdet med at indsnævre Brovej i Egernsund også afsluttet, og det betyder, at der åbnes for normal trafik efter fire ugers vejarbejde i og omkring Egernsund.

Så kan trafikken glide let og nemt igen omkring Egernsund, for vejarbejdet på Egernsundbroen samt indsnævringen af Brovej i Egernsund er overstået. Det betyder, at Sønderborg Kommune åbner alle fire spor over Egernsundbroen igen i dag, fredag den 2. oktober 2020.
 
Der vil i den kommende tid foregå noget arbejde i klapkælderen på Egernsundbroen, og det kan måske betyde indskrænkning af det ene kørespor i en kortere periode.
 
Arbejdet med Egernsundbroen har stået på siden den 7. september, hvor to nedslidte fuger blev skiftet ud med en ny støjfri fugetype for at undgå slidskader på den bærende betonkonstruktion.
 
Brovej er indsnævret
Derudover åbnes Brovej i Egernsund også efter arbejdet med at indsnævre vejen fire spor til to spor. Sønderborg Kommune opfordrer alle trafikanter, der normalt kører i området, om at være opmærksomme på den nye indsnævring.
 
Asfaltarbejderne på Brovej er afsluttet. Dog mangler afstribningen, og det arbejde påbegyndes tirsdag i uge 41 og forventes afsluttet fredag i uge 41, altså i perioden fra den 6. til 9. oktober 2020. Det arbejde kan måske give mindre forstyrrelser af trafikken.
 
Indsnævringen på Brovej betyder, at to kørebaner er blevet til én kørebane. Det betyder, at vejen er snævret ind lige efter Egernsundbroen, når man kommer fra Alnor og Gråsten. Når man kommer fra Skodsbøl og Broager, vil det betyde, at der ikke længere er to kørebaner, når man kommer til Skovgade i Egernsund, men kun én kørebane, indtil man når til Egernsundbroen, hvor der så bliver to kørebaner.
 
Det har været et ønske længe at ændre Brovej fra fire spor til to spor for at gøre vejen mere trafiksikker, og arbejdet med indsnævringen af Brovej er sket samtidig med arbejdet på Egernsundbroen for at undgå, at generne ikke kom i to etaper i efteråret.
 
Når broen og Brovej ved Egernsund genåbner efter vejarbejdet, så skulle alle gener for den kollektive bustrafik også være overstået.
 

Kontaktinformation:

Mette Pipper Bertelsen
Drifts- og anlægschef
Telefon nr.: 2130 3506

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top