Vand fra storbrand forurener Ulkebøldam

Cirka halvdelen af Ulkebøldam i Sønderborg er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er brugt til slukningen af en storbrand i en industribygning på Stødagervej i Sønderborg, er endt i Ulkebøldam. Forureningen drejer sig om oliesyre, der har en meget lav PH-værdi, der er kommet med i slukningsvandet, og som er endt i Ulkebøldam.
 
Miljøfolk og beredskab arbejde på at minimere forureningen, fortæller beredskabschef i Sønderborg Kommune, Allan Dalager.

– Branden er under kontrol, den er dog ikke helt slukket endnu. Lige nu gør vi, hvad vi kan for at minimere brugen af vand i forbindelse med brandslukningen for at minimere mængden af forurenet vand, der løber ned i Ulkebøldam, siger han.  

Samtidig har Sønderborg Kommune stor fokus på at få stoppet vandet i Ulkebøldam, der løber ud i Augustenborg Fjord, samt at undgå forureningen breder sig i dammen, hvor cirka halvdelen er forurenet.

– Vi er ved at sætte en prop i, så vi kan undgå at det forurenede vand løber ud i Augustenborg Fjord, og det arbejde er vi i fuld gang med lige nu. Samtidig er vi sammen med Beredskabsstyrelsen i gang med at få flydespærringer lagt ud i Ulkebøldam for at stoppe forureningen i at sprede sig yderligere, siger Lisbeth Møller Jensen, der er afdelingsleder for Vand og Natur.  

Derudover er slamsugere rekvireret, så det forurenede vand kan blive suget op af Ulkebøldam.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen