Vær med til at vise respekt for veteraner i Sønderborg Kommune

Vær med til at vise respekt for veteraner i Sønderborg Kommune

Den Nationale Flagdag markeres i år tirsdag den 5. september 2023 ved et arrangement på Rådhustorvet med start klokken 17.30, hvor alle interesserede er velkomne til at være med.

Veteraner udsendt for Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi, Udenrigsministeriet og Sundhedsvæsenet i Sønderborg Kommune er inviteret med til Den Nationale Flagdag tirsdag den 5. september. Det sker på Rådhustorvet i Sønderborg med start klokken 17.30.
 
Borgmester Erik Lauritzen forventer god opbakning til Flagdagen.
 
– Jeg håber, at mange veteraner og pårørende, men også andre interesserede vil møde op og være en del af Flagdagen for Danmarks udsendte. Flagdagen den 5. september en god måde at vise respekt over for de personer, der har været udsendt på missioner for Danmark. Og det er stadig aktuelt med et stort fokus på Danmarks veteranindsats, for vi har stadig tropper udstationeret i nogle af verdens brændpunkter, og krigen i Ukraine har vist os, at der stadig er konflikter i Europa, siger han.
 
I 2009 blev datoen 5. september udnævnt som national flagdag, og i Sønderborg Kommune har man markeret dagen lige siden for at vise respekt for alle dem, der har været eller er udsendt i internationale operationer.
 
Flagdagen i Sønderborg byder på velkomst ved kommunaldirektør Tim Hansen samt taler af borgmester Erik Lauritzen og politibetjent Vicky Aeja Milther Rey. Derudover lægges der kranse og buketter ved mindestenen på Rådhustorvet, og så vil der være musikalsk indslag ved Flyverhjemmeværnets Musikkorps Kolding.
 
Sønderborg Kommune har ansat veterankoordinator Kim Andersen, som yder støtte og hjælp til tidligere udsendte. Han holder til på Sønderborg Kaserne, der også huser en veteranforening og andre militære grupper.
 
– Der bor en del veteraner i Sønderborg Kommune, og derfor har Byrådet et stort fokus på vores veteranindsats for både veteraner og pårørende. Traditionen med Flagdagen giver os hvert år mulighed for at reflektere over den indsats, så vi tilbyder gode forhold for veteranerne i Sønderborg Kommune. Ikke mindst gennem det arbejde vores veterankoordinator Kim Andersen yder, og de fællesskaber, vi som kommune støtter op om for at hjælpe tidligere udsendte, siger borgmester Erik Lauritzen. 
 
Flagdagens program
Kl. 17.30: Opstilling på Rådhustorvet
Kl. 17.40 Ceremoni på Rådhustorvet
•Velkomst v/kommunaldirektør Tim Hansen
• Musikalsk indslag v/Flyverhjemmeværnets Musikkorps Kolding
•Tale v/borgmester Erik Lauritzen
•Familienetværket uddeler medaljer til børn
•Lægning af kranse og buketter ved mindestenen
•Musikalsk indslag
•Tale v/ politibetjent Vicky Aeja Milther Rey, udsendt for SFOR hold 10
•Musikalsk indslag
Kl. 18.20 Udskænkning af forfriskning

Kontaktinformation:

Erik Lauritzen
Borgmester
Tlf. 2790 0206

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top