Vær med til at byde H.M. Dronningen velkommen i Sønderborg og Gråsten

Vær med til at byde H.M. Dronningen velkommen i Sønderborg og Gråsten

H.M. Dronningen bliver modtaget tirsdag den 18. juli i Sønderborg og Gråsten. I Sønderborg sker den officielle modtagelse af Dronningen, mens Sønderborg Kommune står for modtagelsen i Gråsten.

Dronning Margrethe ankommer til Sønderborg og Gråsten tirsdag den 18. juli 2023 for at tage sommerophold på Graasten Slot.
 
Ankomsten med Kongeskibet Dannebrog sker i år ved Slotskajen i Sønderborg Havn, hvor Kongeskibet lægger til tirsdag den 18. juli kl. 10.00.
 
Ved modtagelsen i Sønderborg er den røde løber rullet ud, og der vil være faner og flag samt blomsterpige og musik. Ved modtagelsen vil Erik Lauritzen præsentere deltagerne i modtagelinjen for Dronningen, som er repræsentanter for kirke, forsvaret, politiet, retten og lignende.
 
Efter modtagelsen i Sønderborg kører Dronningen til Gråsten, hvor Sønderborg Kommune modtager dronningen på Torvet i Gråsten i forbindelse med hendes sommerophold på Graasten Slot. Det sker cirka kl. 10.30.
 
Ved modtagelsen i Gråsten er der også en rød løber samt faner, flag, blomsterpige og musik. Ved den røde løber vil man se medlemmer af Sønderborgs Byråd, kommunaldirektør Tim Hansen og andre medlemmer af kommunens direktion. Dronningen hilser på byrådsmedlemmer og direktører, hvorefter borgmesteren traditionen tro holder en velkomsttale. Dronningen fortsætter efter modtagelsen til Graasten Slot.
 
– Vi glæder os til at byde Dronningen velkommen i Sønderborg og Gråsten, når hun kommer til sit sommerophold på Graasten Slot. Vi er meget glade for, at den kongelige familie har en tradition for at benytte sommerslottet i Sønderjylland. Det betyder meget for sønderjyderne, at Kongehuset har tætte bånd til landsdelen, siger borgmester Erik Lauritzen.
 

Kontaktinformation:

Erik Lauritzen
Borgmester Sønderborg Kommune
Tlf. 2790 0206

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top