Vaccinationscenter i Humlehøj-Hallen forlænges til efterårsferien

For at tilpasse tilbuddet om vacciner til den aktuelle vaccinationskalender ønsker Sygehus Sønderjylland at forlænge lejeaftalen med Humlehøj-Hallen, der huser vaccinationscenteret i Sønderborg Kommune, frem til og med den 24. oktober 2021, som betyder til og med efterårsferien.
 
Det giver rigtig god mening, at der fortsat er et godt vaccinationstilbud i Sønderborg Kommune mod Covid-19, mener formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen.
 
– Det har været en fordel for Sønderborg Kommune, at der er placeret et fast vaccinationscenter i kommunen. Andelen af borgere, der er påbegyndt vaccination i Sønderborg Kommune, ligger højere end landsgennemsnittet og gennemsnittet for Region Syddanmark. Det skal vi holde fast i, for en høj vaccinationsgrad er vigtig for at undgå endnu en bølge af smitte med Covid-19 i løbet af efteråret og vinteren med en eventuel nedlukning af Sønderborg Kommune, siger han. 

I andre byer, der ikke har et fast vaccinationscenter, går det langsommere med at få borgere vaccineret end det er tilfældet i Sønderborg Kommune.
 
Forlængelsen af vaccinationscenteret vil fra den 1. september kun omfatte hal 1, da antallet af vaccinationer og nye afstandskrav betyder, at der er brug for mindre plads.
 
Det betyder, at hal 2, hvor der er springfaciliteter samt klatrevæg, er klar til brugerne fra den 1. september 2021. 
 
At vaccinationscenteret forlænges får konsekvenser for nogle brugere af Humlehøj-Hallen efter sommerferien, fortæller næstformand i Sundhedsudvalget, Didde Lauritzen. 
 
– Vi har jo stået i sundhedsmæssig krise, og selv om vi forhåbentlig er på vej ud på den anden side af Covid-19 situationen, så har vi desværre brug for lidt mere tid. Det håber vi også, at hallens brugere har forståelse for, for ud over at flytte aktiviteter til andre haller, vil der også være behov for at flere hold skal flytte dage og tidspunkter for deres aktiviteter i perioden. Forvaltningen vil gå i dialog med de berørte foreninger med henblik på at finde så holdbare løsninger som muligt, siger hun. 

En frigørelse af hal 2 vil være tilstrækkeligt for skolerne frem til efterårsferien, da en stor del af idrætsundervisningen i perioden mellem sommerferien og efterårsferien foregår udendørs.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen