Udvalg skal se på parkering i Østerlundkvarteret i Nordborg

Udvalg skal se på parkering i Østerlundkvarteret i Nordborg

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget skal kigge på, om arealer langs villavejene i Østerlundkvarteret i Nordborg skal fungere som parkeringsarealer eller fortov. En beslutning forventes at være på plads inden sommerferien.

Der har været flere henvendelser til Sønderborg Kommune og byrådspolitikere, som viser, at der er uenighed om, hvor der kan parkeres eller ikke parkeres i Østerlundkvarteret i Nordborg. Det er blevet tydeligt, efter parkeringsvagten har besøgt området på baggrund af henvendelser fra borgere i området.
 
På den ene side har flere borgere fremsendt ældre skitsetegninger, hvor der på tegningsmaterialet er afsat et 2 m bredt areal i den ene side med KB sten uden kantsten forbeholdt længdeparkering.
 
Men i den gældende lokalplan BY 1-523 Sønderborg for område i Østerlund (Partiel Byplanvedtægt nr. 1 samt tillæg I for Østerlund) udfærdiget af Nordborg Kommune i 1972, fremgår der ikke, at der etableres nogen form for parkering. Forvaltningen har derfor håndteret arealet ud fra lokalplanen og ageret med afsæt i, at der er tale om fortov, og det er årsagen til, at flere beboere i området har fået parkeringsafgifter.
 
Men nu vil Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget, have styr på sagen.
 
– Det er ikke første gang, at der opstår tvivl om, hvorvidt der er tale om parkering eller fortov i Østerlundkvarteret. Derfor tager vi sagen op og drøfter den i udvalget, så vi en gang for alle får taget stilling til, hvad strækningen skal bruges til. Så vi får klarhed for alle parters skyld. Det er vigtigt for os at se ind i det her, fordi det ikke er et enkeltstående tilfælde, siger Kirsten Bachmann. 

Hun bakkes op af næstformanden for Teknik-, By- og Boligudvalget, Kristian Beuschau.
 
– Vi forventer, at der kan træffes en beslutning inden sommerferien 2024 om, hvordan og hvornår der er tale om fortov, hævet flade eller parkering. For at tydeliggøre reglerne skal der skiltes. Så alle er klar over, hvad man må og ikke må, for vores beslutning vil jo ikke kun berøre Nordborg men hele kommunen, siger han.

Kontaktinformation:

Kirsten Bachmann
Formand for Teknik-, By- og Boligudvalget
Tlf. 27903990
 
Kristian Beuschau
Næstformand for Teknik-, By- og Boligudvalget
Tlf. 2790 3986

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top