Trafikløsning ved Guderup er godt på vej

Sønderborg Kommune er i gang med at projektere anlægget, som skal optimere trafikafviklingen ved Guderup – et lysreguleret kryds ved Fynshavvej og en tunnel til bløde trafikanter. En tidsplan forventes præsenteret på et borgermøde i februar.

Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune godkendte 1. september et projekt, som betyder, at der i løbet af næste år etableres et lysreguleret kryds syd for Egen Kirke, hvor Fynshavvej munder ud i Nordborgvej. Egen Kirkevej forlægges samtidig, så der bliver tale om et firebenet kryds. Formålet med krydset er at sikre bilister fra sidevejene – Fynshavvej og Egen Kirkevej – lettere og sikrere udkørsel på Nordborgvej.
Samtidig etableres en tunnel fra Søndergade til Egen Kirke, som skal gøre det mere sikkert for fodgængere og cyklister at krydse den trafikerede Nordborg.

Arbejdet med at detailplanlægge de to anlæg gik i gang straks efter udvalgets godkendelse, og planen er, at der inviteres til borgermøde i slutningen i februar, hvor både projektet og en tidsplan præsenteres. Borgermødet gennemføres muligvis virtuel – afhængig af omstændighederne vedr. Corona.

– Vi er klar over, at et projekt for bedre trafikforhold ved Guderup har været længe på vej. Men det var vigtigt for os, at vi fandt en løsning i dialog med borgerne, og at vi kom frem til den rette løsning. Jeg ser frem til at fortælle mere præcist om projektet til borgermødet og især til, at projektet er en realitet, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard, der håber, at anlægsarbejdet kan gå i gang midt i 2021.
KommuneNyheder - Trafikløsning ved Guderup er godt på vej
Her lige syd for Guderup, hvor Fynshavvej munder ud i Nordborgvej, etableres et firebenet, lysreguleret kryds. Den fjerde vej er Egen Kirkevej, som forlægges sydpå, så den munder ud over for Fynshavvej. Foto: Kim Toft Jørgensen

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Aase Nyegaard, tlf. 27 90 02 18, mail: any@sonderborg.dk
Mette Pipper Bertelsen, chef for Drift og Anlæg, tlf. 21 30 35 06, mail: mebt@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10