Tour-sikkerhed lukker for udeservering på Sdr. Havnegade

Sikkerhedsplanen for Tour de France i Sønderborg Kommune er ved at være plads. Men den peger blandt andet på en opmærksomhed omkring mange forventede tilskuere og manglende flugtveje på Sdr. Havnegade i Sønderborg søndag den 3. juli.
 
For at få godkendt sikkerhedsplanen er det derfor nødvendigt at suspendere udeserveringen på fortovsarealerne på Sdr. Havnegade i løbet af dagen.
 
– Der bliver simpelthen ikke plads til udeservering med den menneskemængde, vi forventer. Vi regner med 75.000 tilskuere udefra til Tour de France i Sønderborg Kommune, og vi forventer, at hovedparten søger mod Sønderborgs centrum. Det vil betyde enormt pres på blandt andet Sdr. Havnegade, hvor flugtmulighederne ikke er gode, hvis noget går galt, da tilskuerne kun kan komme mod nord og syd, men ikke mod øst på grund af husene eller mod vest på grund af havnen, forklarer Mette Pipper Bertelsen, drifts- og anlægschef i Sønderborg Kommune. 

I stedet vil Sønderborg Kommune åbne op for to områder i nærheden for udeservering for restauratørerne i løbet af dagen. Det drejer sig om Søndertorv (pladsen ved Brogade/Sdr. Havnegade) samt p-pladsen ved det tidligere havnekontor på Nørrebro. Kommunen går nu i dialog med ejerne af caféer og restauranter på Sdr. Havnegade om mulighederne.
 
På selve Sdr. Havnegade kan cafeerne og restauranterne have udeservering om aftenen på fortovet, men det kan først ske, når cykelfeltet har passeret strækningen, og publikum har forladt området. 
 
Dagen efter – fra den 4. juli – og hele juli og august bliver Sdr. Havnegade lukket for trafik. Det sker efter et forsøg i 2021 med gode erfaringer på strækningen som gågade, der gav udvidede muligheder for udeservering, som nu er blevet til en permanent løsning.
 
Broen er lukket
Et andet punkt i sikkerhedsplanen for afviklingen af Tour de France i Sønderborg Kommune er Kong Christian X’s Bro, som er en del af cykelruten. For at få godkendt sikkerhedsplanen er det nødvendigt, at
broen er lukket hele den 3. juli, så ingen skibe kan sejle gennem Kong Christian X’s Bro på løbsdagen.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen