Kom og slip din farveglæde løs i to tunneler

Kom og slip din farveglæde løs i to tunneler

Kom og slip din farveglæde løs i to tunneler

KommuneNyheder - Kom og slip din farveglæde løs i to tunneler

Sønderborg Kommune har sat plader op i to tunneler – under Kongevej i Gråsten og ved Mølledammen i Sønderborg. Fra mandag den 11. april inviteres alle til at tage maling og pensel med og hjælpe med at dekorere.

Sønderborg Kommune afsatte sidste efterår 100.000 kr. til forskønnelse af to tunneler: Under Kongevej/jernbanen i Gråsten og under Lerbjerg mellem Mølledammen og øvre Perlegade i Sønderborg. Nu er det forår, og temperaturen er så høj, at der kan males.
– Tunneler har det med at være lidt dystre, kolde og måske endda fugtige. Så det er bare fantastisk, at der nu bliver mulighed for at dekorere to tunneler og dermed gøre det til et bedre oplevelse at bruge dem. Jeg håber, at mange – børn, unge, ældre og familier – vil tage imod invitationen, hanke op i maling og bidrage med fantasi og farveglæde, siger Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.
Begge sider i tunnelerne er blevet beklædt med plader, der kan males på. Når der ikke males på selve siderne, skyldes det i Sønderborg, at siderne er meget ujævne, mens der i Gråsten er revner og fugt, som kommunen skal holde øje med, og som derfor ikke må dækkes med maling. Af samme grund går pladerne heller ikke helt ned til jorden.
Allerede nu er et afgangshold på 10 elever fra Sønderjyllands Kunstskole i gang med at dekorere den ene side i tunnelen ved Mølledammen.
– Eleverne har en arbejdstitel, hvor de på en kvadratmeter hver udtrykker sig i sort-hvid grafik om noget personligt og privat. Det er en meget åben opgave, hvor udfordringen er at formidle det private til det offentlige rum, fortæller Thomas Lunau, leder af Sønderjyllands Kunstskole.
– På de tre andre sider – den ene side ved Mølledammen og på begge sider i Gråsten – får alle borgere frit slag. Og da vi har så mange kunstnerisk begavede mennesker rundt om i hele kommunen, så er jeg sikker på, at de kan spille op til kunstskolens sort-hvide bidrag med en farverig kontrast. Det kunne være flot! Hovedsagen er, at nogle som har efterspurgt muligheden for at male i det offentlige rum, nu får chancen – og at de griber den, supplerer næstformand i Teknik-, By- og Boligudvalget, Kristian Beuschau.
Meningen er, at pladerne på et tidspunkt males over med hvidt igen, hvorefter der på ny kan males på pladerne af alle, der måtte have lyst.

Til pressen: Eleverne fra Sønderjyllands Kunstskole maler i tunnelen ved Mølledammen i denne uge. Her kan pressen i dag, den 6. april, kl. 13 møde elever og undervisere og forhøre sig om værket. Fra mandag den 11. april gives de tre andre flader fri til alle andre.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/_compresseds/fd36a36a-1e85-92e4-f5fa-5414f20156f0.jpg (tunnelen i Sønderborg)
Tunnelen under Lerbjerg midt i Sønderborg benyttes af mange i hverdagen og især, når der er koncert i Mølleparken. Tunnelen i Gråsten er knap så benyttet, men flere vil måske gå vejen forbi, når den med farver bliver lidt mere festlig at gå igennem. Foto: Sønderborg Kommune
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/1c86f4cd-b0a0-cfeb-fae2-9663af3aed5d.jpg
(tunnelen i Gråsten)

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Kirsten Bachmann, tlf. 27 90 39 90, mail: kba@sonderborg.dk
Næstformand Kristian Beuschau, tlf. 27 90 39 86, mail: kbe@sonderborg.dk
Drifts- og anlægschef Mette Pipper Bertelsen, tlf. 21 30 35 06, mail: mebt@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen