Spot på skolernes fællesskaber og læringsmiljøer

Spot på fællesskaber og læringsmiljøer

De danske kommuner skal hvert andet år udarbejde en kvalitetsrapport, der beskriver hver enkelt skole og dens niveau i forhold til nationale og lokale mål. I år har Undervisningsministeriet pga. Corona givet kommunerne mulighed for at droppe kvalitetsrapporten. Sønderborg Kommune ønsker dog at udarbejde rapporten, men udnytter friheden til at sætte fokus på egne udviklingsmål.

Børne- og Uddannelsesudvalget har netop godkendt, at kvalitetsrapporten udarbejdes, og at det sker med overskriften ”Inkluderende fællesskaber og læringsmiljøer”. Skolerne har budt ind med forslag til indholdet, og resultatet er fokus på trivsel, fravær, fordelingen i almen- og specialskole, faglig vejledning, SFO-kvalitet, uddannelsesparathed og kompetenceudvikling.

– Hvert år i januar mødes vi i udvalget med hver enkelt skole og forvaltningen, og her er kvalitetsrapporten et godt grundlag for dialogen. Forskellen er så bare i år, at vi ikke behøver at bruge helt så meget tid på data og fakta, fordi ministeriet har fraveget kravet om den klassiske kvalitetsrapport. Det giver tid til også at drøfte emner, som vi i udvalget har bedt skolerne om at hjælpe med at udpege. Den mulighed har de udnyttet, og dermed er der basis for en rigtig god, målrettet dialog på møderne i januar, siger fungerende formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Thomas Worm Larsen.

Næstformand Jesper Smaling er enig:
– Kvalitetsrapporten er et godt udgangspunkt for dialog, og det er positivt at skolerne og udvalget i år får en større indflydelse på rammen og emnerne i kvalitetsrapporten. Blandt andet ser jeg frem til dialogen om SFO’ernes rolle nu, hvor skoledagene er blevet kortere, samt uddannelsesparathed og overgang til ungdomsuddannelserne.

Forvaltningen skal på baggrund af udvalgets beslutning have et forslag til kvalitetsrapport klar i december, inden alle skolerne besøges i løbet af januar. Den endelig rapport skal godkendes af Byrådet i marts.

Kontaktinformation:
Fung. udvalgsformand Thomas Worm Larsen, tlf. 27 90 39 94, mail: twl@sonderborg.dk
Næstformand Jesper Smaling, tlf. 27 90 02 03, mail: jsm@sonderborg.dk
Børne- og skolechef Erling Andresen, tlf. 27 90 52 44, mail: eans@sonderborg.dk