Spaden sættes i jorden i Gråstentil en grænseoverskridende have

Spaden sættes i jorden i Gråstentil en grænseoverskridende have

Spaden sættes i jorden i Gråsten
til en grænseoverskridende have

KommuneNyheder - Spaden sættes i jorden i Gråstentil en grænseoverskridende have
På torsdag tages fat på at forvandle plænen foran Caféodora på Gråsten Have til en formidlingshave – det første synlige bidrag til den grænseoverskridende blomsterfestival ”Blomster bygger broer”. Haven bliver efter planen færdig i forsommeren.

Formidlingshaven er en del af Interreg-projektet ”Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer”, en grænseoverskridende blomsterfestival, som er baseret på det tyske Gartenschau-princip og det danske koncept ”Aktiv turisme”.’
Haven etableres med fokus på biodiversitet, bæredygtighed og up-cycling, og hensigten er at knytte grænseregionen sammen ved hjælp af bæredygtige oplevelser inden for natur- og kulturturisme. Haven ventes klar sidst i maj eller i begyndelsen af juni.
 
– Formidlingshaven ved havnen i Gråsten er projektets første synlige nedslag og et bidrag til endnu en kulturoplevelse og attraktion inden for bæredygtig turisme. Vi bringer både natur, det maritime og havekulturen ind i en aktiv turismeudvikling, der også omfatter tilløbsstykket Den Kongelige Køkkenhave. Begge dele er et aktiv og attraktive byrum for Gråstens borgere og byens gæster, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune.
 
Sønderborg Kommune har valgt at etablere sin formidlingshave i Gråsten og tæt på havnen. Håbet er, at turister på besøg i slotshaven eller i Den Kongelige Køkkenhave forlænger deres besøg og går en tur igennem byen og ned til havnen. Formidlingshaven bliver grøn oase i tæt kontakt med det maritime miljø, hvor man kan sidde og nyde udsigten til Nybøl Nor, teglværkerne og livet på vandet.
 
Målet med projektet BBB – Blomster bygger broer – er at

  • fremhæve projektets cykel-, vandre-, slots- og haveruter og dermed formidle områdets slotte og haveanlæg og forbinde dem i en historisk kontekst
  • gøre opmærksom på potentialet ved at tænke dansk-tysk og dermed åbne for nye grønne oplevelser i grænseregionen
  • fortælle de besøgende om de regionale kulturoplevelser og det kulturelle særpræg
  • fortælle om vandre- og cykelruter, der går forbi formidlingshaven til byen, Gråsten Slot og Den Kongelig Køkkenhave
  • sætte fokus på Gråsten By og egn og bidrage til, at turisters, gæsters og borgeres oplevelsesværdi øges
  • synliggøre grænselandet som én sammenhængende turistdestination.

 
Besøger man Flensborg, vil man i formidlingshaven dér finde informationer om bl.a. Den Kongelig Køkkenhave og andre attraktioner i Sønderborg og Aabenraa kommuner. Ligeledes vil man i formidlingshaven i Gråsten finde information om oplevelsesmuligheder i Gråsten, Sønderborg, Flensburg, Aabenraa og Glücksburg.
 
BBB-projektet finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.
KommuneNyheder - Spaden sættes i jorden i Gråstentil en grænseoverskridende havehttps://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/_compresseds/cc971b32-487e-418b-8612-
92c9b54060b6.jpg

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/_compresseds/c0d81e6c-15cf-4b25-8493-446aaeca14ca.jpg
Billedtekst: Det er på arealet her foran Caféodora ved Gråsten Havn, at Sønderborg Kommune torsdag går i gang med at etablere sin formidlingshave i Interreg-projektet Blumen bauen Brücken – Blomster bygge broer.

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Stephan Kleinschmidt, tlf. 27 90 02 17, mail: skl@sonderborg.dk
Projektleder Helle Barsøe, tlf. 27 90 54 67, mail: hbar@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen