Sønderborg Kommune udstykker 11 nye byggegrunde i Augustenborg

Augustenborg er et attraktiv sted at bo, og efterspørgslen efter boliger og grunde i byen er stor. Derfor har Byrådet besluttet at byggemodne 11 nye grunde på Lykkegård i Augustenborg.
 
– I byrådet er der et meget stort fokus på at udvikle Augustenborg by, og et af de væsentligste udviklingsværktøjer er at tiltrække nye indbyggere til byen. Derfor sætter vi nu gang i den nye udstykning på Lykkegaard i Augustenborg, som ligger godt og tæt på flot natur, men samtidig tæt på børnehave, skole, haller og butikker. Sønderborg Kommune har en klar strategi om at være en kommune, hvor folk vil bosætte sig, og det kræver, at vi sikrer attraktive byggegrunde i aktive lokalsamfund som Augustenborg, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen. 

Den nye udstykning på Lykkegaard forventes at blive udbudt til salg i starten af 2022.
 
Beslutningen om udstykningen er en udmøntning af budgetaftalen 2021-24 som led i udviklingen af Hertugbyen Augustenborg – et kommende kulturelt fyrtårn. Og den gode udvikling Augustenborg har haft de senere år med blandt andet indflytningen af Landbrugsstyrelsen på Augustenborg Slot skal fortsætte, mener borgmesteren.
                                                                                     
– Der er sket rigtig mange gode ting i Augustenborg de senere år, og der endnu mere i vente. For nylig har Sønderborg Kommune sagt ja til at ændre en lokalplan, så de nye ejere af nabobygningerne til Augustenborg Slot – Den Hvide By og gulstensbygningen mellem parken og Augustiana – kan omdanne dem til boliger, kunstrelaterede aktiviteter og erhverv som for eksempel café og restaurant. Sønderborg Kommune er startet på det store projekt med at skabe bedre rammer for børnene på daginstitutionsområdet og skolen, og vi arbejder også videre med ambitionen om at gøre Hertugbyen Augustenborg til et kulturelt fyrtårn, siger Erik Lauritzen.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen