Sønderborg Kommune støtter talentudviklingen i talentakademi og kunstskole

Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab har for anden gang delt midler ud til talentudvikling i Sønderborg Kommune.

Det er Sønderborg Talentakademi, som får 200.000 kroner, og Sønderjyllands Kunstskole, der får 50.000 kroner til projekter, der sætter fokus på talentudvikling.

– Børn og unge med ambitioner, engagement og talent skal have de bedst mulige rammer for udvikling. For i Sønderborg Kommune er vi er ambitiøse på vores børns vegne. Puljen til talentudvikling skal støtte bæredygtige talentudviklingsmiljøer, hvor der er fokus på trivsel og langsigtet udvikling. Jeg er derfor glad for, at vi kan støtte kunstskolen og talentakademiet i deres gode indsatser, siger Christel Leiendecker, der er formand i Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. 

Sønderborg Talentakademi har netop nu rekordmange sportsudøvere. Det er 117 unge mellem 12 og 19 år, som dyrker håndbold, fodbold, tennis, atletik, floorball og cykling. Akademiet tilbyder bl.a. træning og styrketræning, mens nye tiltag hos akademiet bl.a. er opstartscamp, individuelle tests, sportspsykologisk træning og faglige oplæg. 

Hos Sønderjyllands Kunstskole skal støtten gå til det nye tiltag Leonardoholdet, som er for unge, der går i grundskolen eller på ungdomsuddannelser. Holdet er også for unge, der kæmper med udfordringer som fx social angst, traumer eller autisme. Kunstskolen vil etablere et læringsmiljø, hvor kunstnerisk læring kombineres med socialt samvær i trygge rammer.

– I Sønderborg Kommune har vi fokus på at sikre gode rammer for udvikling af unge talenter, og det skal være sjovt og motiverende at være en del af talentmassen i vores kommune. Talentudviklingspuljen understøtter de visioner, og jeg er glad for, at vi i denne omgang har mulighed for både at støtte unge talenter i sportens verden og kreative talenter i kunstens verden, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand i Udvalget for Kultur-, Idræt og Medborgerskab. 

Baggrunden for midlerne til talentudvikling er kommunens indsats for bæredygtig talentudvikling, som blev vedtaget for to år siden. I budgetaftalen 2022-2025 er der afsat 250.000 kr. årligt til at støtte udvikling og realisering af talentsatsningen i Sønderborg Kommune.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top