Sønderborg Kommune sikrer cykelfærge mellem Danmark og Tyskland

Foreningen Cykelfærgens Venner har lavet et 2-årigt pilotprojekt for cykelfærgeforbindelsen mellem Egernsund og Langballigau i Tyskland. Formålet er at skabe et vedvarende vækstpotentiale for cykelfærgeforbindelsen, og det skal bl.a. ske gennem samarbejde mellem offentlige og private aktører på begge sider af grænsen, bedre oplevelser for cykel- og vandreturister, bæredygtig færgedrift og udvidelse af involverede havne.
 
I sommerperioden betyder det sejladser på ruten Egernsund til Langballigau med 4 daglige afgange undtagen fredag. Hver fredag bliver der i stedet 3 afgange fra Egernsund til Flensborg via Sønderhav. Derudover vil der dagligt være mulighed for eventsejlads fra kl. 18 til 21.
 
Startskuddet på sommerens sejlads over Flensborg Fjord sker i form af ”Tour de Brunsnæs”, rute mellem Brunsnæs og Langballigau, som finder sted i uge 26. Det er ugen op til Tour de France-etapen den 3. juli, hvor Sønderborg er målby.
 
Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst har godkendt pilotprojektet for de næste to år – altså sæson 2022 og 2023. Det er formand i Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Kjeld Stærk, meget tilfreds med.
 
– Vi vil naturligvis gerne være til at støtte op om initiativet fra Cykelfærgens Venner. Det er et super godt projekt, der tilfører vores kommune endnu et erhvervs- og turismeaktiv. Cyklisme er en vigtig brik i den grønne omstilling. Samtidigt er der mange potentialer i både cykelfærgen, samt samarbejdet mellem offentlige og private aktører på begge sider af grænsen. Det skal udvikles over de kommende år tilføjer han. 

Udvalgets beslutning er en udløber af en godkendelse i Udvalget for Kultur-, Idræt-, Handels- og Turisme i 2021, hvor udvalget godkendte, at der udarbejdes et projektforslag for perioden 2022 og 2023 samt at afsætte 100.000 kr. til projektet.
 
Næstformand i Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Bjørn Allerelli Andersen, ser gode potentialer i projektet med en cykelfærge mellem Danmark og Tyskland.
 
– Cykelfærgen er en fantastisk ide, som bliver en sejlende bro mellem Danmark og Tyskland, for det bliver dermed en grænseoverskridende brobygning. Cykelfærgen bliver et ekstra turismetilbud, som kan styrke turismen i grænselandet, fordi den vil give cykel- og vandreturister nemmere adgang over Flensborg Fjord. Jeg er samtidig fortaler for en mere grøn færgedrift, og jeg hæfter mig ved, at cykelfærgens skipper arbejder på bæredygtige løsninger, siger han.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen