Sønderborg Kommune river ejendom i Guderup ned for at give plads til boliger

Sønderborg Kommune har taget imod et tilbud fra ejeren af Søndergade 4 i Guderup om at købe ejendommen. Den 18. august 2021 besluttede Økonomiudvalget i Sønderborg at købe ejendommen, der ligger centralt i Guderup, men som er nedslidt og ikke har pyntet i bybilledet i en periode.

Købet er sket med et væsentligt formål, fortæller borgmester Erik Lauritzen.

– Vi har fået en god mulighed for at gøre noget nu i Guderup med købet af ejendommen på Søndergade. Så vi får revet ejendommen ned, og så vil vi udbyde grunden til private eller offentlige bygherrer, der er interesseret i at opføre boliger i Guderups bymidte. Det er der stor efterspørgsel på i Guderup – og på Nordals generelt – og med opkøbet af ejendommen forbereder vi os på det kommende arbejde med bystrategien for Guderup by, siger borgmesteren.

Igennem et længere stykke tid har Sønderborg Kommune set en positiv udvikling i Guderup omkring bosætning. Det har blandt andet også forplantet sig til salget af en række byggegrunde i den kommunale udstykning ved Jeppesdam og Kildebæk.

Bygningen på Søndergade 4 har ingen bevaringsværdi og kan derfor nedrives. Kommunen kan samtidig få finansieret nedrivning med statslige midler. Ejendommen vil blive nedrevet i de kommende måneder, så snart entreprenøren har ledig kapacitet.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top