Sønderborg Kommune laver samarbejde med Familiestøtten

Et nyt tilbud er ved at blive rullet ud i Sønderborg Kommune til de familier, der har det svært og har brug for hjælp. Sønderborg Kommune har indgået et samarbejde med Familiestøtten, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier ved at matche dem med ressourcestærke børnefamilier. Det sker ved, at de ressourcestærke familier løbende donerer tøj og legetøj til den udsatte familie.
 
– Når vi indgår i et sådant samarbejde, så er det, fordi alle dem, der arbejder med udsatte familier, kan henvise til Familiestøtten. Her kobles en udsat familie op med en familie, der gerne vil donere legetøj, tøj med mere, og de bliver koblet op, så børnene passer til hinanden aldersmæssigt. Hensigten er, at familierne på anden vis måske også kan få glæde af hinanden. Og vi tror på, at der er familier nok, der gerne vil donere, så det handler om, at få fat på de familier, der har behov for hjælpen, og det kan vi hjælpe med, siger Rikke Blindbæk, der er stabs- og familiechef i Sønderborg Kommune. 

Samarbejdet betyder, at Familiestøtten som minimum skal støtte og matche 95 familier i Sønderborg Kommune om året. Lige nu er antallet af tilmeldte familier på det niveau. Sønderborg Kommune betaler 25.000 kr. om året for samarbejdet.
 
Familiestøtten har allerede samarbejde med flere kommuner, bl.a. Frederikshavn, Aalborg, Vordingborg, og Lolland.
 
Formålet med Familiestøttens arbejde er, at når familierne modtager alderssvarende tøj til deres børn, vil det lette forældrene økonomisk, så der er råd til at børnene kan gå til fritidsaktiviteter, sociale arrangementer, lejrskole og lignende, og på den måde få en barndom, der minder om den, de flere børn har.
 
Der laves en indsamling i juni, hvor alle kan komme med deres donationer.
 
Du kan læse mere om Familiestøtten her:
https://www.familiestoetten.dk/
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen