Sønderborg Kommune indgår i partnerskabet Center for Industriel Software

Sønderborg Kommune har sammen med Syddansk Universitet, Linak Holding A/S, Danfoss og Region Syddanmark indgået partnerskabsaftaler om Center for Industriel Mekanik (CIM) og Center for Industriel Elektronik (CIE).
 
Nu laves der et tilsvarende partnerskab omkring Center for Industriel Software (CIS) mellem partnerne Sønderborg Kommune, Syddansk Universitet, Linak Holding A/S og Bitten & Mads Clausen Fond. Med deltagelsen i partnerskabsaftalen for Center for Industriel Software forpligter Sønderborg Kommune sig til at yde tilskud til blandt andet at støtte erhvervsfremme- og iværksættermiljøer.
 
Borgmester Erik Lauritzen er meget glad for det nye partnerskab, der vil styrke erhvervslivet i Sønderborg Kommune, som det var tilfældet med oprettelsen af CIM og CIE.
 
– Ved at indgå i Center for Industriel Software understøtter Sønderborg Kommune det lokale erhvervsliv, og vi deltager i partnerskabet med erhvervsudviklingsaktiviteter blandt andet inden for innovation, videndeling og videnopbygning og anvendelse af ny teknologi. Det nye partnerskab er et væsentligt led i at udføre Byrådets Vision, der på den ene side har fokus på Sønderborg Kommune som en attraktiv og stærk uddannelsesby, der uddanner kvalificerede medarbejdere til områdets virksomheder. Lige så væsentligt er det, at partnerskabet sikrer, at Sønderborg Kommune kan fastholde et stærkt erhvervsliv og tiltrække og fastholde den relevante arbejdskraft i kommunen, siger han. 

Center for Industriel Software (CIS) skal styrke softwareområdet med nye diplom- og civilingeniøruddannelser inden for Software Engineering og softwareteknologi. Med CIS vil Syddansk Universitet i Sønderborg have dybe fagligheder og tilhørende uddannelser på elektronik, mekanik, mekatronik og software. Det vil give et sammenhængende sæt af kompetencer inden for fagområder, hvor kommunens virksomheder er verdensførende på blandt andet automation, e-mobilitet og energieffektivitet.
 
Tilskuddet fra Sønderborg Kommune til Center for Industriel Software er på i alt 16 mio. kr., som fordeles med 2 mio. kr. i otte år fra 2023 til og med 2030. Byrådet har i forbindelse med partnerskabsaftalen solgt sin ejerandel af Alsion til Bitten og Mads Clausen Fond samt LINAK for 63,5 mio. kr.
 
Første viceborgmester, Stephan Kleinschmidt, er meget tilfreds med, at Center for Industriel Software vil gavne fortællingen om Sønderborg som uddannelsesby med et godt studie- og erhvervsmiljø.
 
– Med etableringen af CIS styrkes Sønderborg Kommune som en universitetsby med et højt fagligt niveau, der gør, at vi – sammen med de andre, attraktive uddannelser i Sønderborg-området – kan tiltrække studerende fra hele landet og udlandet. Tiltrækning og fastholdelse af uddannelser er essentielle for Sønderborg Kommune, og vi taler om uddannelser, der skal matche det lokale erhvervslivs styrkepositioner. Partnerskabet viser endnu en gang, at vores fælles arbejde for at skabe et interessant og spændende studiemiljø i Sønderborg, der kan konkurrere med de større uddannelsesbyer, er lykkedes, siger han. 

Driften og den daglige ledelse af Center for Industriel Software skal varetages af Syddansk Universitet i Sønderborg. 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top