Agedrup Skole kæmper for æren i ”Verdens bedste robotby”

First Lego League er en konkurrence, der præmierer børns evner inden for samarbejde, kreativitet, innovation, programmering og design. I en del af konkurrencen finder deltagerne selv kreative løsninger på samfundsrelaterede udfordringer. I en anden del designer, bygger og koder de deres egen robot, så den bliver i stand til at gennemføre en bane med forskellige opgaver. Ved konkurrencen benytter eleverne teknologi fra Lego Education.

I Odense er det ikke kun finaleholdet fra Agedrup Skole, der bliver dygtige til den disciplin. Samtlige 34 folke- og specialskoler har nemlig nu modtaget to klassesæt med Spike Essentials og Prime fra Lego Education, takket være en donation fra Meta på 1,7 millioner kroner til “Verdens bedste robotby i børnehøjde”. Så nu er lærere og elever godt i gang med at udforske potentialet i de nye dimser og dutter.

– Vi er begejstrede for at give alle 34 folke- og specialskoler i Odense de samme muligheder, når det handler om teknologier og læringsmuligheder. Med teknologien fra Lego Education kan børn i 6-14-årsalderen designe, konstruere og innovere i deres hverdag. Det betyder, at alle 16.000 elever får lige muligheder for at udforske teknologiens verden og måske blive morgendagens skabere, siger Thomas Fallemann, der som lærer og konsulent i Verdens bedste robotby i børnehøjde-projektet i Odense Kommune er med til at klæde skolerne på til at arbejde med teknologisk dannelse og uddannelse. 

Odense Kommune planlægger også at investere i, at byens børnehaver også får lignende Lego-teknologier, så børn oplever en rød tråd fra børnehave til skole – også når de har fingrene i den teknologiske verden.

Meta har et datacenter i Tietgenbyen i Odense og har siden sin etablering i byen flere gange givet større og mindre donationer til indsatsen for at gøre Odense til “Verdens bedste robotby i børnehøjde”.

– Meta er stolte af at være en del af Odense og at støtte den fortsatte udvikling af lokal STEM-undervisning. Det er vigtigt for os, at donationen giver ‘Verdens bedste robotby i børnehøjde’ mulighed for at udstyre alle odenseanske skoler den samme teknologi – og dermed giver alle børn, uanset baggrund, mulighed for at udforske og lære den nye teknologi at kende. Samtidig får alle folkeskoler i Odense nu chance for at deltage i STEM-events og -konkurrencer, som First League, hvor eleverne både bliver udfordret på en kreativ og sjov måde og får inspiration fra andre skoler fra resten af landet, udtaler Lisa Siig Olesen, der er Nordic Community Development Manager ved Meta.

First Lego League Finalen

  • First Lego League Finalen afholdes af Coding Pirates, der er en forening, der fremmer IT-kreativitet hos børn og unge.
  • Der har været lokalfinaler 14 steder i landet. I finalen skal 27 hold fra forskellige dele af landet dyste mod hinanden. I alt vil der cirka være 450 deltagere, vejledere og frivillige samlet til finalen.
  • Finalen foregår d.3.12 kl. 8.45 – 17 på University College Lillebælt Erhvervsakademi og Professionshøjskole på Seebladsgade 1, 5000 Odense C.
  • Pressen er velkommen til at overvære finalen i First Lego League.
  • Både Meta Odense og Kasper Fallesen, som er robot- og teknologivejleder på Odinskolen og projektleder for First Lego League i Odense vil være til stede til finalen.
  • Finalen er gratis at overvære for interesseret publikum.
  • Se detaljeret program her

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top