Sønderborg Kommune giver tidligt grønt lys til kolonihaver

Grundet Corona-situationen åbner Sønderborg Kommune allerede i dag, den 21. marts, for indflytning i kolonihaver i år. Det er 11 dage tidligere end normalt.

Sønderborg Kommune har grundet Corona-situationen valgt at se bort fra de normale bestemmelser for ejerne af kolonihaver. Det betyder, at borgerne ikke behøver at vente til den 1. april 2020 med at flytte ud i deres kolonihave.
Det er fastsat i lokalplanerne, at man må bo i sin kolonihave i sommerhalvåret fra den 1. april til den 30. september. Man må med andre ord ikke bo i kolonihaven hele året.
Rigtig mange borgere er for tiden spærret inde i deres lejligheder på grund af Corona-virus og kunne godt have brug for ekstra plads og frisk luft. Det imødekommer Sønderborg Kommune nu, idet kommunen besluttet, at kolonihaveejerne i år kan flytte ud tidligere end normalt.
Der er seks kolonihaveforeninger i Sønderborg Kommune. Kolonihaveforeningerne Skovly, Sundeved, Sundsmark og Sønderskov ligger i Sønderborgs byområde. Kolonihaveforeningerne Katholm og Havnbjerg er beliggende hhv. i Nordborg og Havnbjerg.
Der vil være affaldstømning i kolonihaverne fra omkring 1. april.

Kontaktinformation:

Chef for Plan- og Myndighed, Sille Marcussen Dall, tlf. 27 90 54 59, mail: smar@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10