Sønderborg Kommune går igen frem i Dansk Byggeris måling af landets mest erhvervsvenlige kommuner

I analysen bliver samtlige 98 kommuner i landet målt på 22 forskellige forhold, som har betydning for erhvervslivets muligheder for at skabe vækst og udvikling. Det tæller blandt andet byggesagsbehandling, skatter og afgifter, konkurrenceudsættelse af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik samt arbejdsmarked og uddannelse.
 
Borgmester, Erik Lauritzen, er stolt over resultatet:

– Det er glædeligt at se, at vi ifølge Dansk Byggeri endnu engang er lykkedes så godt med tingene. I Sønderborg Kommune har vi stor opmærksomhed på at skabe optimale rammer for, at vores lokale erhvervsliv kan blomstre. Det betyder nemlig meget for mulighederne for at skabe aktivitet og arbejdspladser, hvilket i sidste ende skaber vækst og fremgang til glæde for både borgere og virksomheder. Vi vil igen i år anvende resultaterne af analysen i den fortsatte dialog med Dansk Byggeri.  

Særligt under områderne byggesagsbehandlingstid, erhvervsaffald og skole-virksomhedssamarbejde er Sønderborg ifølge Dansk Byggeri blandt de bedste kommuner i Danmark.

–  Vi har styrket skole-virksomhedssamarbejdet og har nu formuleret en politik om, at udskolingseleverne skal i erhvervspraktik og dette koordineres nu af én central person. Dette anser Dansk Byggeri som erhvervsvenligt, hvorfor vi placeres helt i top på dette parameter.  

Analysen viser at andelen af unge, der søger ind på en erhvervsuddannelse i Sønderborg Kommune ligger på ca. 20 procent, som også er landsgennemsnittet.

– Vi har igangsat flere initiativer for at gøre det mere attraktivt for unge at vælge en erhvervsuddannelse; men jeg bemærker, at det endnu ikke er tilstrækkeligt. Det må vi have fokus på i Byrådet således, at vi kommer til at leve op til regeringens mål om, at mindst 25% skal vælge en erhvervsuddannelse.  

Borgmesteren understreger, at Sønderborg Kommunes flotte placering vidner om engagerede og dygtige medarbejdere i kommunen:

– Jeg anerkender den store indsats fra medarbejderne, der servicerer virksomhederne i vores kommune. Med den flotte 12. plads må vi konstatere, at vi langt hen af vejen er rigtig godt med. Det kan vi godt være stolte over. Området med at servicere vores lokale erhvervsliv, kræver dog fortsat fuldt fokus, og vi har aktuelt rigtig mange byggesager, udtaler borgmester Erik Lauritzen.  

Det er 9. gang Dansk Byggeri udgiver erhvervsvenlighedsanalysen.
 
Klik på Sønderborg Kommune på kortet her: https://kort.interkort.dk/embed/WA2PJEZUEVA23HE2NM1N
Her kan du se hele undersøgelsen: https://www.danskbyggeri.dk/media/43255/kommunalperformance_2020.pdf

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen