Sønderborg Kommune er klar til at passe og undervise ukrainske flygtninge

De børn, der er flygtet fra krigen i Ukraine, og nu opholder sig i Sønderborg Kommune, har nu mulighed for at komme i gang med noget, der kan begynde at minde om en hverdag med skolegang og børnehave.

Sønderborg Kommune laver modtagerklasser på Humlehøj-Skolen, hvor der i forvejen er modtagerklasser, og på Nordals skolen. Derudover vil kommunen oprette modtageklasser på andre skoler, i det omfang der bliver behov, fx i forhold til hvor nyankomne familier får tilbud boliger.

De yngste børn har mulighed for at komme i flygtningebørnehave i Egernsund Børnehus, Kastanjehuset i Nordborg og Mågevænget i Sønderborg.

– Vi har endnu ikke det fulde overblik over hvem og hvor mange ukrainske flygtninge der er kommet til Sønderborg Kommune, blandt andet fordi de indtil videre alle er blevet indkvarteret privat. Men vi ved, at der er rigtig mange børn med. De står midt i en krise, og deres hverdag er langt fra normal. At komme i skole og børnehave igen kan forhåbentlig være en begyndelse på nogle faste og trygge rammer, så de stille og roligt kan få en form for hverdag bygget op, siger direktør for Børn, Uddannelse og Sundhed Carsten Lund.

Derudover har Sønderborg Kommune allerede flere bomuligheder i spil som kan tilbydes de nyankomne ukrainere efterhånden som deres opholdstilladelse går igennem, ligesom bl.a. Jobcenteret er godt i gang med forberedelserne til at hjælpe med uddannelse og jobs.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen