Snart igangsættes arbejdet med en Masterplan for Hertugernes Augustenborg

Augustenborgs unikke historie og arkitektoniske fremtræden som hertugby er en enestående fortælling, der sammen med byens kulturelle profil og bynære natur giver Augustenborg et stort turismepotentiale. En masterplan skal sikre, at den fortælling spiller sammen med byens handel og erhvervsliv på kort og lang sigt.
 
– Nu sætter vi gang i en masterplan for Hertugernes Augustenborg, som det blev besluttet i budgetforliget for 2021. Derfor har Økonomiudvalget i dag valgt at godkende kommissoriet og processen for udarbejdelse af Masterplan for Hertugernes Augustenborg, siger borgmester Erik Lauritzen. 

Projektet Hertugernes Augustenborg har hidtil været tilknyttet Teknik- og Miljøudvalget, da det primære fokus har været byudvikling med bevaring af byens unikke historie for øje. Nu kommer der et bredere fokus, og derfor forankres masterplanen for Augustenborg i Økonomiudvalget, der behandlede sagen på sit møde den 13. oktober 2021.
 
Byrådet har bevilget 2,5 mio. kr. til udarbejdelsen af selve masterplanen.
 
Masterplanen for Hertugernes Augustenborg skal understøtte den gode udvikling i Augustenborg med blandt andet arbejdspladser hos Landbrugsstyrelsen, fælles dagtilbud ved en renoveret skole samt kommende udstykning ved Lykkegaard. Derudover er der kommet liv i de tidligere psykiatriske bygninger til henholdsvis bolig, kunstgalleri, restaurant og mere er på vej.
 
Arbejdet med masterplanen sker i forlængelse af den bystrategi, der blev udarbejdet for Augustenborg by i 2017. Når processen går i gang, så bliver Augustenborg-området inddraget, så borgere, foreninger og lignende kan deltage i arbejdet og komme med input til masterplanen. 
 
– Så det arbejde der sættes i gang nu, munder ud i en masterplan, der er klar i foråret 2022. Og så er opgaven for det nye Byråd at tage ejerskabet for de næste step i processen alt afhængig af indholdet i masterplanen for Hertugernes Augustenborg, siger Erik Lauritzen. 

Arbejdet med den kommende masterplan skal ske samtidig og i sammenhæng med udviklingen af havneområdet i Augustenborg, hvor Sønderborg Kommune ejer flere grundstykker på havnen i Augustenborg, og blandt andet DLG har en kontrakt på arealleje, som udløber i løbet af 2023.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen