Skøjtebanen åbner kun for ungdomsuddannelser og skoler

Covid-19 situationen og det nuværende forsamlingsforbud på maksimalt ti personer gør, at politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har besluttet at vente med at åbne op for den offentlige brug af skøjtebanen i Sønderborg.
 
Skøjtebanen åbner dog op for, at uddannelsesinstitutioner kan bruge banen til idrætsundervisning. Baggrunden er, at forsamlingsforbuddet på ti personer ikke gælder i undervisningssituationer.
 
– Som Covid-19 situationen er lige nu og med en forventelig forlængelse af forsamlingsforbuddet på ti personer, så kan vi simpelthen ikke forsvare at åbne skøjtebanen op for normal brug. Men i vinterhalvåret er skøjtebanen et super alternativ til at dyrke motion på en anden måde end i haller, gymnastiksale og lignende, og derfor åbner vi op for, at skoler, ungdomsuddannelser og lignende kan bruge skøjtebanen til idræt, så længe de overholder Covid-19 retningslinjerne, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget. 

I en normal skøjtesæson er der ofte samlet over 100 gæster på og omkring skøjtebanen, når der er mest travlt.
 
– Skøjtebanen er et tilløbsstykke hver vinter, og den ville være en god udendørs aktivitet til glæde for mange, hvor det ellers kniber med tilbud i denne Covid-19 tid. Så kommunen vil holde nøje øje med myndighedernes retningslinjer for at vurdere, om vi måske senere i sæsonen kan åbne delvis eller helt op for brug af skøjtebanen, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget. 

For at sikre sig, at ingen kan bruge skøjtebanen – ud over til idrætsundervisning – så bliver der sat hegn op rundt omkring banen, og der vil være tydelig skiltning om, at ophold på isen er forbudt uden aftale.
 
Venter på kulden
En faktor for åbningen af skøjtebanen er altid vejret, og det nuværende milde vintervejr kan forsinke klargøring af banen.
Banen kan først komme i drift, når der er en temperatur på 5-6 grader. Og det er kun ved tørt vejr. Ved regn og rusk skal temperaturen muligvis længere ned.
Så en åbning af skøjtebanen primo december sker under forudsætning af, at vejret også tillader det.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen