Så er der snart torvedage igen – vil du være med?

Så er der snart torvedage igen – vil du være med?

Så er der snart torvedage igen – vil du være med?

KommuneNyheder - Så er der snart torvedage igen – vil du være med?

6400Torvedage er ved at udvikle sig til en hyggelig og bæredygtig tradition i Sønderborg. Og nu går det snart løs igen! Det er nu, du der er restauratør, producent af lokale madvarer, blomster eller husflid kan tilmelde dig for at få en stand.

Du kender det sikkert godt: Du har ferie, dumper ind i en by – og voila! – der er torvedag midt på byens hyggeligste plads. Stande med friske grøntsager, blomster, spændende delikatesser, husflid og knasende sprøde, velduftende sandwiches løfter stemningen og bliver en oplevelse fyldt med dufte, synsindtryk, sol og blå himmel.
Sådan ét har vi i Sønderborg, og igen i år inviterer fødevarenetværket Made in Sønderborg sammen med Sønderborg Kommune stadepladsholdere og besøgende til 6400Torvedage på Kastanie Alle mellem Apotekerhaven og Borgen.
– 6400Torvedage er tænkt som både et supplement til handelsoplevelsen i byen og som en mulighed for lokale producenter af fødevarer, husflid og blomster til at præsentere deres lækre produkter. Gode oplevelser er stemning, dufte, lyde og unikke indkøb, og dem vil vi gerne skabe sammen med lokale producenter og glade kunder, ikke mindst turister. Vores håb er, at endnu flere vil have en stand i år, og at endnu flere kunder vil myldre til – de to ting hænger jo sammen. Det er hyggeligt, og man kan købe lokalt producerede varer, siger Tom H. Nielsen, der er formand for Udvalget for Bæredygtighed og Landdistrikter – og tilføjer:
– Når man som forbruger køber lokale fødevarer, bidrager man til den grønne omstilling, fordi den lokalt fremstillede mad ikke har belastet klimaet med en lang transport. Som en god sidegevinst er fx grøntsagerne modnet helt naturligt under den danske sol, er friske og derfor velsmagende. Man bidrager også positivt til, at der er arbejdspladser i lokalområdet. Og så er et godt, lokalt marked i sig selv en turistattraktion, og dem kan vi ikke få nok af – de støtter også op om bosætning og beskæftigelse.
Den første 6400Torvedage i år finder sted lørdag den 4. juni kl. 10-13 og derefter den første lørdag i hver måned året ud.
Der var sidste år tilmeldt 17 lokale producenter til 6400Torvedagene. Nogle af dem har allerede tilmeldt sig igen i år, og der er plads til flere. Man kan være med én, to, tre eller flere gange. Kunderne kunne sidste år købe bl.a. frisk frugt og grønt, olivenolie og røget fisk.
Håbet er, at der i år også tilmelder sig restauratører, som vil fremstille og sælge små retter, som kan spises på stedet. Duften af mad vil give markedsstemningen en ekstra dimension.
Vil du være med? – eller har du spørgsmål? Så kontakt fødevarekoordinator Lene Lund Boisen på tlf. 20 20 26 92 eller mail lboi@sonderborg.dk senest den 13. maj.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/a37bbfbd-d72e-c5b3-9715-8a28a56fef7f.jpg

 

Kontaktinformation:
Udvalgsformand Tom Hartvig Nielsen, tlf. 27 90 39 78, mail: thn@sonderborg.dk
Fødevarekoordinator Lene Lund Boisen, tlf. 20 20 26 92, mail: lboi@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen