Royal Run påvirker trafikken i Sønderborg

Det skraverede område på kortet viser det område i byen, der er lukket for kørende trafik den 12. september i tidsrummet 6-21.

Chr. X Bro er spærret for kørende trafik, og kørende, der skal til og fra Als i tidsrummet 6-21, henvises til Alssundbroen.

Derudover er der standsnings- og parkeringsforbud fra kl. 6 om morgenen langs de tre løberuter, der er indtegnet med farvede streger på kortet: One Mile = lilla rute, 5 km = orange rute og 10 km = blå+orange rute.

Der kommer mange gæster til byen, og de øvrige veje i byen vil være belastet af trafik. Der forventes særlig meget trafik i Sønderborg midtby samt på vejene omkring de store parkeringsområder ved Nybøl og ved Sønderborg Nord.

Redningsberedskab vil naturligvis kunne komme frem til enhver tid.

Cyklister kan færdes uden for løberuterne hele dagen. Enkelte steder vil det være nødvendigt at trække cyklen, fx over Chr. X Bro. Gående kan passere, og der bliver rig lejlighed til at opleve den festlige stemning i byen, og måske få et glimt af H.K.H Kronprinsen.

Chr. X Bro er lukket for sejlende fra kl. 6-21.
 
Borgere i de afspærrede områder bliver informeret via e-boks
Borgere og virksomheder, der har adresse inden for de afspærrede områder, skal holde øje med deres e-boks, hvor de vil modtage yderligere information fra kommunen om trafikken i netop deres område.
 
Offentlig transport
Der vil være omlægning af busruter i området. Rejsende med kollektiv trafik skal tjekke Rejseplanen og Syd Trafiks hjemmeside.

Togstationen kan ikke tilgås med hverken bil, bus eller taxa i tidsrummet 6-21, hvorfor passagerer, der skal til eller fra stationen, må gå sig til rette eller trække cyklen det sidste stykke vej til stationen.
 
Sådan kommer man til og fra Sønderborg

Tag cyklen
Der er indrettet ekstra cykelparkering på P-pladsen ved Broager Sparekasse over for Borgen, ved OK-tanken på Dybbølgade og ved Skansehallerne, Aabenraavej.

Tag toget til startområdet
Sønderborg Togstation ligger lige ved startområdet, og toget er derfor en rigtig god transportmulighed på dagen. Vær opmærksom på at man ikke kan komme til og fra stationen med bil eller taxa.

Der er gratis shuttlebusser for alle – ”Park & Shuttle”
Parker bilen på et af de store parkeringsområder uden for byen og spring på en shuttlebus. Busserne kører i tidsrummet 9-19.30:

  • Parkering Nybøl: Ankomst til parkeringsområdet sker via rundkørslen i Nybøl. Følg skiltene.
  • Parkering Sønderborg Nord på Ingolf Nielsens vej (Tech 21): Ankomst til parkeringsområdet sker via rundkørslen mod Lufthavnen. Følg skiltene.

Parker og tag cyklen resten af vejen – ”Park & Bike”
Ved Rønsdam i Ragebøl og ved Hiort Lorenzens Vej i Sønderborg kan man stille bilen og cykle resten af vejen. Bemærk, at der IKKE kører shuttlebusser fra disse parkeringsområder. Fra Ragebøl er tanken, at man tager cyklen med bag på bilen, og cykler ind til byen (ca. 4 km). Fra Hiort Lorenzens Vej kan man enten cykle eller gå ind til byen (ca. 2 km).

Trafikinfo på sonderborg.dk
Hjemmesiden www.sonderborg.dk/royalrun vil frem mod den 12. september blive opdateret med trafikinformation og anden information vedrørende begivenheden.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen