Robotsatsning får stor betydning for Sønderborg-området

Robotsatsning får stor betydning for Sønderborg-området

Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune glæder sig over, at der nu satses fondsmidler i udviklingen af robotter, droner og automatiseringsløsninger. Det er en direkte udløber af, at en satellit af Robotklyngen har fået adresse i Sønderborg-området.

Et sponsorat på en million kroner fra Bitten og Mads Clausens Fond skal bruges til at skabe et knudepunkt for robotter, droner og automatiseringsløsninger i Sønderborg. Satsningen bidrager til store smil hos Erhvervsudvalget, som tror på, at investeringen og det øgede fokus vil brede sig som ringe i vandet:
 
– Det er endnu et tiltag i forhold til grøn udvikling og vækst, og den store satsning på området vil sætte Sønderborg Kommune på automatiseringslandkortet. Med den fokusering, der er i erhvervsklyngerne – som også gælder for robotklyngen – så vil det skabe fremdrift, der gør Sønderborg-området attraktiv både overfor nye virksomheder og ikke mindst for nye medarbejdere, der finder et job i området, siger formand for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen. 

Der er over 30 virksomheder i Sønderborg-området, der beskæftiger sig med automatiserings- og robotløsninger, og derfor giver det god mening, at en satellit af Robotklyngen har fået adresse i Sønderborg-området. For med satellitten, som er et vigtigt erhvervsfremmeinitiativ, er der store automatiseringsmuligheder for virksomhederne i Sønderborg Kommune og hele regionen.
 
– Det er enormt positivt med midler til droner, robot- og automatiseringsløsninger, for det er et indsatsområde, Erhvervsudvalget sammen med områdets virksomheder har haft fokus på i flere år. Nu går vi fra signalværdien i at have en satellit af Robotklyngen til at se konkrete projekter, hvor robot- og dronevirksomhederne får muligheden for samarbejde på tværs og om projekter, der kan føre til endnu mere innovation, siger næstformand for Erhvervsudvalget, Heidi F. Jørgensen.

Kontaktinformation:

Gerhard Bertelsen
Formand for Erhvervsudvalget, Sønderborg Kommune
Telefon nr. 27 90 39 88
gbe@sonderborg.dk

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top