Plejehjemsbeboere kan igen få besøg

Plejehjemsbeboere kan igen få besøg

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag meddelt Sønderborg Kommune, at besøgspåbuddet for plejecentrene og Center for Korttidspladser er ophævet. Det sker med øjeblikkelig virkning og betyder, at beboerne igen frit kan få besøg af slægtninge og venner i deres bolig – dog skal sundhedsmyndighedernes anbefalinger stadig følges.

Baggrunden for, at besøgsrestriktionerne kan ophæves er, at over 80 pct. af beboerne på plejecentrene i Sønderborg Kommune nu er vaccineret og dermed betragtes som immune over for COVID-19. Og de resterende beboere, der ønsker at blive vaccineret, påbegynder deres vaccinationsprogram inden for de nærmeste dage.
 
– Det glæder mig SÅ meget, at beboerne nu frit kan modtage besøg igen. Hvor er det dog dejligt! Beboerne har i næsten et år lidt store afsavn, så det er helt fantastisk, at de nu kan få flere på besøg igen – selvfølgelig inden for de rammer, der stadig gælder om fx maks. fem samlet ad gangen og mundbind på fællesarealer. Jeg vil gerne takke pårørende og medarbejdere for, at de har fulgt restriktionerne så godt hidtil – det er også vedvirkende til, at vi kan nå denne milepæl i dag, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget i Sønderborg Kommune.
 
Ophævelse af besøgsrestriktionerne betyder, at besøg nu ikke længere er begrænset til tre udpegede pårørende/venner, og at beboerne kan besøges i både deres egen bolig, i besøgsrum eller udendørs. Da der er beboere, som ikke er vaccineret, henstiller plejecentrene til, at besøg indtil videre ikke finder sted på fællesarealer og gangarealer – men at disse kun bruges til gennemgang.
 
At sundhedsmyndighedernes anbefalinger følges betyder, at der fortsat er et afstandskrav på to meter og et forsamlingsloft på maks. fem personer. Så beboerens boligstørrelse er afgørende for, hvor mange besøgende, der må komme ad gangen. Desuden skal der bæres mundbind på fælles- og gangarealer.
 

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Preben Storm, tlf. 27 90 02 10, mail: pst@sonderborg.dk
Plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen, tlf. 27 90 56 69, mail: jshs@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen