Otte områder i Sønderborg Kommune har potentiale for lokalvarmeløsninger

Sønderborg Kommune har det seneste år sat turbo på den grønne omstilling. I november 2022 godkendte Byrådet den reviderede Varmeplan, hvor borgerne kunne se, om der var fjernvarme på vej til deres områder.
 
Nu har Sønderborg Kommune og ProjectZero sammen med varmeselskaberne afsluttet en stor undersøgelse af 21 områder, som ligger udenfor fjernvarmeområderne. Den viser, at Fynshav, Skovby, Lysabild, Hundslev-Notmark-Almsted, Kværs, Skelde, Asserballe og Tørsbøl har potentiale for at lave fælles varmeløsninger/lokalvarmeløsninger.

– Jeg er glad for, at vi er kommet så langt i vores arbejde, at borgerne nu kan få besked om, hvad der er mulighed for i deres områder. Den gode nyhed er, at der er potentiale for lokalvarmeløsninger i otte områder. Vi skal nu i gang med mere konkrete undersøgelser for de enkelte lokalområder og finde ud af, hvordan lokalvarmeløsningerne kan etableres, så husstandene i fremtiden forhåbentligt kan tilslutte sig en grøn, langsigtet løsning, siger Asger Romme Andersen, der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget.  

Undersøgelsen af de 21 områder viser desuden, at Tandslet og Blans har potentiale for at blive fjernvarmeområde. Stevning og Oksbøl-Mjels har tidligere været potentielle fjernvarmeområder, men der var ikke nok, der ville tilslutte sig. Derfor undersøges der nu, om de tre landsbyer kan blive lokalvarmeområde.
 
Screeningen har også vist, at der i ti områder ikke er økonomisk rationale til hverken fjernvarme eller lokalvarme. Det drejer sig om Holm, Smøl, Brunsnæs, Mjang, Helved, Sebbelev, Dynt, Brandsbøl, Frederiksgård og Stolbro. Her vil borgerne få besked i e-Boks om, at det bedst kan betale sig at erstatte olie- og gasfyrene med en individuel varmepumpe.

– Nu er der en afklaring for de ti landsbyer, og det er vigtigt, at vi hjælper de husstande videre, som ikke har mulighed for at tilslutte sig fjernvarme eller en lokal varmeløsning. Man kan søge råd og vejledning hos ProjectZero, og det er oplagt at begynde nu, for i september åbner Energistyrelsen en pulje med tilskud til varmepumper, siger Daniel Staugaard, der er næstformand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget.  

Informationsmøder om varmepumper og tilskudsmuligheder
I samarbejde med Energistyrelsen og ProjectZero inviterer Sønderborg Kommune til informationsmøde, hvor man kan få mere viden om varmepumper samt hvordan, man søger tilskud.

  • Den 6. september kl. 16.30-17.30 i Kegnæs Forsamlingshus
  • Den 6. september kl. 19.00-20.00 på Elstrup Mølle
  • Den 7. september kl. 16.30 -17.30 på Frk. Jensen, Skelde

 
Der er begrænset antal pladser. Tilmeldingen sker ved at sende en mail til post@projectzero.dk med angivelse af, hvor man ønsker at deltage.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

1 kommentar til “Otte områder i Sønderborg Kommune har potentiale for lokalvarmeløsninger”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top