Nyt skilt viser vej til GraastenSlot og Den Kongelige Køkkenhave

Nyt skilt viser turister vejen til Graasten
Slot og Den Kongelige Køkkenhave

KommuneNyheder - Nyt skilt viser vej til GraastenSlot og Den Kongelige Køkkenhave

Sønderborg Kommune ansøgte sidste år Vejdirektoratet om at få endnu en brun turistoplysningstavle op på Sønderborgmotorvejen. Tavlen skulle stå lige før afkørslen til Gråsten i østgående retning og vise turister i retning mod Graasten Slot og Den Kongelige Køkkenhave. Svaret blev ja, og i dag sættes skiltet op.

Dronning Margrethe og Prinsesse Benedikte åbnede den 24. juli 2020 Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten. Det var midt i det første, stille Corona-år, begivenheden nød stor bevågenhed fra pressens side, og haven blev et tilløbsstykke i en tid, hvor restriktioner gjorde det lidt nemmere at besøge udendørs end indendørs attraktioner.
– Men vi vil gerne tiltrække endnu flere turister til Gråsten, og vi er sikre på, at der ligger et stort potentiale i Graasten Slot og Den Kongelige Køkkenhave. Derfor er vi også meget glade for at få informationstavlen op ved motorvejen. Så er turisterne ikke i tvivl.  Og så håber vi på, at turisterne får øje på slotsbyens øvrige seværdigheder – og vælger at blive der lidt længere, siger Kjeld Stærk, formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst i Sønderborg Kommune.
Beslutningen om at omdanne den gamle køkkenhave ved Graasten Slot til en turistattraktion blev truffet i 2015, hvorefter arbejdet gik i gang i et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune. Haven er lagt om med bed, plæner og frugttræer, og der er bygget paradehus, vinterhave, væksthuse, gårdbutik og café. Den Kongelige Køkkenhave er samtidig er del af Sønderborg Kommunes socialpsykiatriske tilbud.
– Den Kongelige Køkkenhave er en rigtig fin fortælling. Vi ved, at de borgere fra socialpsykiatrien, der arbejder der, er utroligt glade for det. Samtidig er køkkenhaven et superfint undervisningstilbud, hvor skoler kan komme og arbejde og forstå madens vej fra jord til bord. På samme måde får turister en god oplevelse, hvor vores visioner om en grønnere fremtid bliver synlige og sanselige gennem køkkenhavens mange frugter, grøntsager og krydderurter, supplerer næstformand i Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Bjørn Allerelli Andersen.
Vejdirektoratet sætter skiltet, der viser til Graasten Slot og Den Kongelige Køkkenhave, op i dag, den 22. marts.

FAKTA
Skiltet, der viser til Graasten Slot og Den Kongelige Køkkenhave er det fjerde, Vejdirektoratet placerer ved motorvejen i Sønderborg Kommune. I forvejen viser andre brune skilte til Cathrinesminde Teglværksmuseum, Dybbøl Mølle og Sønderborg Slot.
Det er Vejdirektoratet, der bestemmer, hvilke skilte der må sættes op ved motorvejen, men kommunen, der betaler. Prisen for skiltet og opsætning af det er ca. 78.000 kr.

Kontaktinformation:
Udvalgsformand Kjeld Stærk, tlf. 27 90 37 12, mail: kst@sonderborg.dk
Næstformand Bjørn Allerelli Andersen, tlf. 27 90 39 81, baa@sonderborg.dk
Direktør i Kultur og Erhverv, Nicolai Dupont Heidemann, tlf. 20 25 99 33, mail: nihm@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.