Nyt naturfitnessanlæg i Augustenborg

Nyt naturfitnessanlæg i Augustenborg

Nyt naturfitnessanlæg i Augustenborg

KommuneNyheder - Nyt naturfitnessanlæg i Augustenborg

Borgere i Augustenborg og vandrere på Lillehavstien er kommet et skridt nærmere muligheden for at træne i det fri. Kommunens Sundhedsudvalg har netop sagt ja til en økonomisk ramme på 100.000 kr. til et naturfitnessanlæg på græsarealet ved Lægehuset Augustenborg.

Ideen til naturfitnessanlægget AktivSpot kommer fra Hertugbyens Udviklingsforum, der nu får Sundhedsudvalgets opbakning til en ansøgning om at opføre 8-10 fitness stationer på kommunens grønne areal ved lægehuset på Stavensbølsgade i Augustenborg og i umiddelbar forbindelse med Lillehavstien. Der er afsat 100.000 kr. til etablering af anlægget.
 
– Det er opløftende at modtage den slags gode initiativer fra lokalsamfundene, og det glæder mig, at vi har mulighed for at hjælpe med at føre ideen ud i livet. Vi bestræber os på, at gøre det lettere for flere at få mere bevægelse ind i hverdagen. Et naturfitnessanlæg, der er placeret et sted, hvor mange naturligt kommer forbi, er 100% i tråd med denne tanke, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen.
 
Kommunens forvaltning vil arbejde videre med at planlægge og etablere anlægget AktivSpot. Det sker i tæt dialog med Hertugbyens Udviklingsforum, der har allerede har gjort sig en del tanker om, hvordan anlægget skal være, og hvem de tror vil få glæde af det. Fitnessstationerne skal udføres i træ, så de falder godt ind i naturen omkring Lillehav. Målgruppen for anlægget vil være både børn, voksne og ældre, da der trænes med egen kropsvægt. Hertugbyens Udviklingsforum vurderer desuden, at de lokale løbe- og vandreklubber vil kunne bruge anlægget til at træne på, når det passer ind i deres hverdag og træningspas.
 
– Der er rigtig mange, der kan få glæde af det her anlæg. Det bliver et sted, hvor de lokale kan vende tilbage igen og igen. Og et sted, hvor forbipasserende spontant kan få sig lidt ekstra bevægelse. Der er så smukt ved Lillehav, så jeg tror man helt automatisk får lyst til at stoppe op der, og holde en aktiv pause i Hertugbyen, siger næstformand i Sundhedsudvalget Didde Lauritzen.
 
Når anlægget er etableret, vil Hertugbyens Udviklingsforum i samarbejde med Midtals Idrætsforening stå for den løbende drift og vedligeholdelse.
 
Fakta:
Hertugbyens Udviklingsforum er en forening, der arbejder for at styrke den samlede byudvikling og turistindsats i Augustenborg. Udviklingsforummets formål er at være med til at fremtidssikre Hertugbyens udvikling til gavn for handel, kunst- og kultur, bosætning, natur og at tiltrække flere turister til byen. Forummet blev dannet i 2017 som følge af Sønderborg Kommunes arbejde med områdeinitiativer i Augustenborg. Foreningens bestyrelse er bredt sammensat af personer, der repræsenterer byens forenings-, handels- og kulturliv.

Kontaktinformation:

Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune. Tlf. 27 90 02 05, e-mail hla@sonderborg.dk
 
Didde Lauritzen, næstformand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune. Tlf. 27 90 39 99, dla@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen