Nyt digitalt mødested

Sønderborg Kommune vil fra den 1. september være en del af den digitale fællesskabsplatform Boblberg. Kommunens deltagelse åbner op for en række funktionaliteter der gør, at kommunens borgere kan få endnu større glæde af platformen som digitalt mødested.

1.800 borgere i Sønderborg Kommune har allerede oprettet sig på Boblberg. Kommunens aftale med Boblberg betyder, at platformen får tilføjet en lokal dimension med mulighed for at oprette og komme i kontakt med sociale fællesskaber og interessefælleskaber i Sønderborg Kommune. Her kan man efterspørge alt lige fra en gå-, løbe- eller træningsmakker, nogle at tale med, bonusbedsteforældre eller en spiller mere til fodboldholdet eller læseklubben.
 
Formålet med platformen er at forebygge ensomhed og styrke mental sundhed. Sundhedsudvalget har derfor besluttet at indgå i et i første omgang 2-årigt samarbejde med Boblberg med start 1. september i år.
 
Et mødested for nye fællesskaber – og måske nye venskaber
Boblberg er en borger-til-borger-portal med over 295.000 medlemmer i +40 af landets kommuner, og der kommer løbende flere til. Gennem boblerne kan borgerne møde medborgere med samme interesser, såsom nogle at gå tur med, snakke med, eller blot nogle med samme ønske om at starte nye fællesskaber.
 
Platformen er desuden en god måde at støtte det aktive medborgerskab. Formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune Helge Larsen forklarer:  
 
– I Sønderborg Kommune har vi en frivillighedsvision om at få flere aktive medborgere, og Boblberg kan netop være et vigtigt værktøj i den henseende. Det er et forum for borgere, der har lyst til at engagere sig og bidrage til, at endnu flere finder nogen at dele dagligdagens små og store oplevelser med. Vi ved, at det er gode fællesskaber som disse, der kan være med til at styrke lokalsamfundene. Boblerne giver samtidig inspiration til de borgere, der har et ønske om at være frivillige. Foreninger kan nemlig også oprette bobler, hvis de mangler hænder.
 
Helt konkret vil borgerne få mulighed for at oprette opslag i form af bobler som inviterer til aktiviteter, interesser, oplevelser og meget mere i fællesskab med andre.
 
– Boblberg er et nyt tiltag, der kan være med til at styrke både den fysiske og mentale sundhed blandt borgerne. En enkelt boble kan være første skridt til flere møder og oplevelser borgerne imellem, og i sidste ende kan det være med til at øge livskvaliteten for mange. Vi håber derfor, at borgerne tager platformen til sig og spreder en masse positive bobler, siger næstformand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen.
 
Fakta om Boblberg

  • På Boblberg er der mere end 295.000 medlemmer, som bobler sammen.
  • Ifølge Boblberg er der i dag over 1.800 borgere i Sønderborg Kommune, der allerede har oprettet sig og ønsker at anvende Boblberg.
  • Boblberg er gratis at anvende, tilgængelig på alle enheder, og er for alle.
  • Boblberg er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og frivillighed. Senest har Boblberg og Røde Kors udviklet platformen SnakSammen.dk, hvor man kan finde samtalevenner og få ”digitale besøg”.

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Helge Larsen, tlf. 27 90 02 06, mail: hla@sonderborg.dk
Frivillighedskonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen, tlf. 27 90 69 30, mail: joal@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen