Nybøl Børneunivers skal udvides

Nybøl Børneunivers består af vuggestue, børnehave, skole, SFO og klub. Børneuniverset har de seneste år manglet plads som følge af flere børn. Det gælder både i vuggestue, børnehave, skole, SFO og klub og medfører pres på lokaler og øvrige faciliteter i Børneuniverset.
 
Derfor har Børne- og Uddannelsesudvalget godkendt en tilbygning, som matcher det eksisterende byggeri, så det fremstår sammenhængende. Der er tale om en tilbygning på 130 kvm, som vil bestå af to klasselokaler på 65 kvm, der kan rumme op til 26 elever.
 
Det glæder formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling.
 
– Nybøl er ét af de steder, som mange flytter til, fordi det er en indbydende landsby, og det har betydet pres på Nybøl Børneunivers. Det tager vi selvfølgelig hånd om, da vi gerne vil sikre gode fysiske rammer for børn og unge på attraktive skoler og dagtilbud. For gode rammer er med til at styrke børnenes trivsel og udvikling, siger han. 

De samlede byggeomkostninger anslås at beløbe sig til 3,4 mio. kr. Med Budgetaftalen 2024-2027 er der afsat 1 mio. kr. i 2024 til at afhjælpe kapacitetsudfordringer i Nybøl Børneunivers på kort sigt, og de resterende 2,4 mio. kr. finansieres fra puljerne til bygningsrenoveringer på skolerne for 2024 og 2025.
 
Også næstformanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Larsen, er begejstret for, at en udvidelse er på vej.
 
– Der har været et rigtigt godt og konstruktivt samarbejde med repræsentanter for skolebestyrelse, personale, ledelsen med flere, og de mange drøftelser har ført til, at alle ser tilbygningen, som den bedste løsning for at komme i mål. Nu håber vi bare, at vi snart kan komme videre med processen, siger han. 

Hvis alt går efter planen, forventes byggeriet at gå i gang i foråret 2025.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top