Ny masterplan skal skabe værdiskabende events i Sønderborg Kommune

Sammen om værdiskabende events. Det er temaet for den nye masterplan, som Byrådet har godkendt. Sønderborg Kommune har i de senere år vist, at kommunen kan løfte både store og mindre events. Den nye masterplan sætter rammen for det fremtidige eventarbejde, som skal bruges til udvikling af områder som kultur, sundhed, turisme og bosætning.

– Vi har allerede vist, at vi kan løfte store events som Spejdernes Lejr 2017, Genforeningen, Royal Run, og senest var Sønderborg målby under Tour de France i 2022. Den nye masterplan betyder ikke, at vi skal bruge endnu flere penge på events nu og her. Men vi sikrer os, at vi har en plan og rammerne for, hvordan vi kan være med til at skabe events, der både kan være med til at udvikle vores kommune og skabe gode oplevelser for borgere og turister, siger borgmester Erik Lauritzen.

Masterplanen er blandt andet lavet med input fra eksterne aktører og medarbejdere fra kommunale forvaltninger, der har været en del af tidligere events. Det er sket på dialogmøder og workshops.  

Formålet med Masterplan for Events er at styrke tre punkter: Oplevelser – for glade og stolte borgere. Bosætning – for vækst og udvikling. Branding – for at få Sønderborg på landkortet og tiltrække turister.

Masterplanen beskriver, at Sønderborg Kommune vil arbejde med events på flere måder. Som understøttende for andre aktørers events, som drivende på egne events og som udviklende på større og nye events.

– De mindre events skal være med til at skabe et levende liv i hele kommunen, mens de større events vil være med til at fortælle den gode historie om Sønderborg Kommune og tiltrække turister. Det er vigtigt, at events har fokus på vores områdes styrker som historie, kultur, natur og grøn omstilling. Og så lægger vi vægt på, at events skal ske i et bredt samarbejde mellem lokale aktører, frivillige og erhvervsliv, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur-, Idræt og Medborgerskab.

Masterplanen sætter desuden fokus på bæredygtighed i events. Økonomisk skal der tænkes i bedst mulig udnyttelse af ressourcer for Sønderborg Kommune og i medfinansiering fra eksterne partnere. Miljømæssigt skal grønne løsninger prioriteres, og kommunalt støttede events skal forholde sig til bæredygtighed. Der skal være events for alle borgere i Sønderborg Kommune, og de skal have kvalitet og afspejle Sønderborgs styrker.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top