Nu kører landsbybusserne snart igen

Vi kører sammen – for hinanden og for miljøet. Det er grundtanken bag endnu et forsøg med landsbybusser i Sønderborg Kommune, som Mobilitetsforening står for. Foreningen er en paraplyforening for alle kommunens 36 landsbylaug, og alle, der bor i landsbysamfundene, kan leje busserne, når de fra den 15. august kan bookes.
 
–  Jeg glæder mig over, at busserne vender tilbage. Vi vil så gerne, at verdensmål og bæredygtighed bliver naturlige ingredienser i vores hverdag, og at køre sammen i bus, spare brændstof og samtidig komme hinanden ved rummer emmer af netop det. Men vi ved også, at al forandring er svær, og derfor skal det være nemt – og det er virkelig nemt at gå ind på appen ”nabogo” og booke bussen, lyder det med tydelig opfordring fra formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer i Sønderborg Kommune, Charlotte Riis Engelbrecht.
 
Der har tidligere været forsøg med landsbybiler og –busser i Sønderborg Kommune, nemlig på Sydals, Broagerland og i netop Kværs.
 
– Mange havde glæde af muligheden for at leje bil og busser for at kunne køre sammen, men desværre nåede vi ikke ud af indkørselsfasen inden tilskudsperioderne udløb, og derfor stoppede disse projekter. Det var trist, at de ikke kunne fortsætte dengang – men om ikke andet, så gav det nogle erfaringer, som alle har haft glæde af, og jeg håber, det nye projekt her lever længere og giver basis for videreudvikling, så flere kan se muligheder og fordele ved at bo på landet, siger Kirsten Bachmann, næstformand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer i Sønderborg Kommune. 

Mobilitetsforeningen håber, at busserne blot er første step på en flertrinsraket, som også rummer delebiler, elcykler og deletrailere.
 
Busserne med plads til op til ni får fast base i henholdsvis Kværs og Tandslet. De kan bookes af landsbyborgerne med frit kilometerantal for enten 70 kr. i timen eller maks. 560 kr. for en hel dag.
 
Programmet for søndag den 15. august, hvor landsbybusserne lanceres, begynder kl. 14. Der vil være taler ved transportminister Benny Engelbrecht, formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer i Sønderborg Kommune, Charlotte Riis Engelbrecht, og formand for Mobilitetsforeningen, Niels Peter Nielsen, Kværs.
 
Der bliver mulighed for at høre mere om samkørsel og delebusser, og man kan i stande blive klogere på appen ”nabogo”, samarbejdet med ”NaboSkab”, cykeludstyr, Blaffernationen (et landsdækkende fællesskab for blaffere) og projektet ”kør-mæ-bænken”.
 
Det nye projekt er blevet muligt takket være et tilskud på 440.500 kr. fra Erhvervsministeriets landdistriktspulje og 100.000 kr. fra ”Puljen til borgerinitiativer” i Sønderborg Kommunes udvalg for Landdistrikter, Natur og Fødevarer. Projektperioden udløber den 22. august næste år.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen