Nu begynder renoveringen af den første bygning i Center for Verdensmål

Nu begynder renoveringen af den første bygning i Center for Verdensmål

Nu begynder renoveringen af den første bygning i
Center for Verdensmål

Naturen er allerede klar i verdens første Center for Verdensmål på Kær Vestermark. Og nu er den første centerbygning også på vej. Renoveringen af Frydendal, en ældre gårdbygning på Kær Vestermark, gik i gang mandag den 18. januar 2021.

KommuneNyheder - Nu begynder renoveringen af den første bygning i Center for Verdensmål

Den gamle gård Frydendal bliver renoveret og kommer fra årsskiftet 2022 til at danne base for Sønderborg Kommunes naturvejledere. Førstesalen indrettes med kontorfaciliteter, et undervisningslokale, observatorium samt omklædningsfaciliteter. Stueetagen kommer til at huse kommunens grejbank, hvor skoler, institutioner og private kan leje og låne forskelligt udstyr til at opleve og undersøge naturen med. Det drejer sig bl.a. om cykler, dykker- og grilludstyr.
 
– Kommunens naturvejledere bliver en vigtig spiller i Center for Verdensmål, hvor de skal formidle viden om naturen, og hvordan vi mennesker passer godt på den. De får nogle rigtige gode faciliteter på Frydendal, hvorfra de kommer til at servicere kommunens borgere i alle aldre, og derudover også turister og andre besøgende til Center for Verdensmål, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer.
 
Bæredygtig renovering
Der ligger flere bygninger på Kær Vestermark, der alle skal renoveres og indrettes som centerbygninger i Center for Verdensmål. Renoveringerne skal naturligvis ske på den mest muligt bæredygtige måde, bl.a. med anvendelse af genbrugsmaterialer. En del materiale kan hentes fra de ladebygninger, der skal rives ned på Møllestedgård; den gård, der ligger over for Burger King. Fx er det planen, at Frydendal skal overtage nogle staldvinduer fra Møllestedgård.
 
Derudover arbejdes der med en ambition om at bygge et helt nyt Klimahus tæt ved Frydendal. En eventuel opførelse af sådan et hus, skal blive en showcase for bæredygtigt nybyggeri, og langt hen ad vejen opføres af genbrugsmaterialer, herunder mursten fra Møllestedgårds ladebygninger.
 
Fremskud pga. af corona
Renoveringen af Frydendal er et af de kommunale projekter, der er blevet fremskudt pga. coronasituationen, der åbnede op for, at kommunen kunne optage ekstra lån til anlægsprojekter. Frydendal skal efter planen være indflytningsklar for naturvejlederne senest 1. januar 2022. Stueetagen forventes at være klar til at man kan begynde at flytte udstyr ind i grejbanken allerede fra september 2021.
 
Om Center for Verdensmål
Center for Verdensmål er et oplevelses- og videnscenter i udkanten af Sønderborg, der byder på læring, aktiviteter og oplevelser om bæredygtighed og FNs 17 Verdensmål. Lokale og nationale partnere viser nutidens og fremtidens bæredygtige samfund. Centeret i de historiske bygninger og det naturskønne område er en katalysator for bæredygtighed – og gør Verdensmål til Hverdagsmål.

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Charlotte Riis Engelbrecht, 27 90 02 14
Chef Inge Olsen, 27 90 51 96
Projektleder Bent Albæk 27 90 55 03

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen