Nedrivning af bygning på Holmgade i Nordborg skal skabe udvikling

I uge 3 2024 forventes nedrivningen af det tidligere Harmonien på Holmgade 6 i Nordborg at gå i gang. Det kan ske, da Sønderborg Kommune har købt ejendommen for at sikre forskønnelse af midtbyen i Nordborg.
 
Det glæder borgmester, Erik Lauritzen.
 
– Nedrivningen vil ikke kun give en forskønnelse af midtbyen, den er også vigtig for udvikling i Nordborg. Samtidig er nedrivningen i tråd med Masterplanen for Nordals som Udviklingsforum for Nordals arbejder efter, som vi i Byrådet selvfølgelig støtter op om for at gøre Nordborg endnu mere attraktiv nu og i fremtiden. Og det skal selvfølgelig ske nu, så Nordborg er klar til flere turister, søger mod byen, når Nordborg Resort åbner i foråret 2025, siger han. 

Samtidig vil nedrivningen af bygningen også være til stor gavn for naboen, Nordborg Bio. Det mener Christel Leiendecker, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.
 
– Vi vil snarest gå i dialog med de dygtige, frivillige kræfter, der driver Nordborg Bio for at sammen med dem at sikre en god udvikling af området, når bygningen er fjernet. For vi er meget interesseret i, at Nordborg Bio, der er en af byens store kulturinstitutioners, er med til at udvikle området, så det også bliver til gavn for biografen, siger hun. 

Sønderborg Kommune ejer bygningen, der huser Nordborg Bio. Selve biografdriften har en gruppe frivillige borgere stået for siden den 1. marts 1985 (dengang i Nordborg Kommune), som blev overtaget af Sønderborg Kommune i forbindelse med den nye kommunesammenlægning den 1. januar 2007.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top