Lokalplan skal fremtidssikre Strandvejskvarter

Lokalplan skal fremtidssikre Strandvejskvarter

Lokalplan skal fremtidssikre Strandvejskvarter

Området med Batterivej, Strandvej, Ulvedalen og Blegen i Sønderborg har med sine mange smukke villaer et helt særligt udtryk. Det ønsker Sønderborg Kommune at bevare, og derfor er der nu udarbejdet et lokalplanforslag, der bl.a. skal sikre, at der værnes om bevaringsværdige bygninger i området.

Lokalplanforslaget er netop godkendt i Teknik- og Miljøudvalget og sendes i offentlig høring i december, hvor alle kan kommentere det. Baggrunden for lokalplanen var oprindelig en ansøgning fra en husejer på Strandvej, der gerne ville montere en altan på huset.
 
– Egentlig kunne vi behandle ansøgningen isoleret set, men vi var enige om, at plangrundlaget skulle være på plads. Det åbnede samtidig vores øjne for, at der er behov for en lokalplan for området, så vi fremtidssikrer det karakteristiske og smukke udtryk i området. En lokalplan sikrer også, at grundejerne på forhånd kender rammerne for, hvordan de kan bevare og renovere og dermed være med til at sikre området kulturhistoriske bygninger og identitet. Det er klare linjer, og det tror jeg, alle er bedst tjent med, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.
 
I øvrigt åbner lokalplanforslaget for, at villaerne på Strandvej må have altaner. 
 
– Lokalplanen er inddelt i to, hvor Strandvej og Batterivej udgør del 1, som omslutter del 2, hvor Voldgade, Ulvedalen, Strandvænget og en del af Blegen indgår. På en gåtur i området kan man både glæde sig over de mange smukke villaer, de karakteristiske rækkehuse på Batterivej og nyere huse, hvoraf flere er passet godt ind i miljøet, og der er et mange fine grønne områder. En del af Batterivej er bygget på det tidligere Slotsbatteri fra 1864 og den prøjsiske Skanse V, som både har givet gaden navnet og det karakteristisk, bakkede forløb. Det er alt sammen kulturhistoriske værdier, som vi med lokalplanen gerne vil sikre for eftertiden, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.
 
Når lokalplanforslaget i december kommer i offentlig høring i otte uger, kan forslaget ses på www.sonderborgkommune.dk > høringer. Selve lokalplanen med evt. ændringer vil derefter være klar til endelig godkendelse i begyndelsen af 2021.
KommuneNyheder - Lokalplan skal fremtidssikre Strandvejskvarter
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/_compresseds/59b3e75a-c487-44cc-8ee2-8f04dd4ccb3c.jpg

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Aase Nyegaard, tlf. 27 90 02 18, mail: any@sonderborg.dk
Næstformand Stefan Lydal, tlf. 27 90 38 17, sly@sonderborg.dk
Plan- og myndighedschef Sille M. Dall, tlf. 27 90 54 59, mail: smar@sonderborg.dk
 
Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen