Linak får plads til flere udvidelser

Linak får plads til flere udvidelser

En ny lokalplan giver Linak mulighed for at udvide med endnu en rund bygning og yderligere en bygning, som i grundareal er mere end dobbelt så stor som de runde. Ingen har i høringsperioden haft kommentarer til planen, som nu er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Den nye lokalplan omfatter et område, der afgrænses af Linaks egne arealer, Nordborgvej, et par ejendomme på Sønderlundvej, åbne marker og Sjellerup. Tæt på Runde 2 – den nyeste af de nuværende runde bygninger – ønsker Linak at opføre en tredje rund bygning på ca. 13.000 kvm. Den anden nybygning, bestående af to firkantede bygninger der ligger parallelt med hinanden, bliver på tilsammen 32.000 kvm og placeres længst mod nordvest i området.
 
–  Det er naturligvis med stor glæde, vi oplever, at det går Linak så godt, at de ønsker at udvide yderligere og dermed sikre produktion og arbejdspladser på Als. Det er også dejligt at opleve, at vi kan udvide Linaks område, uden at naboer eller andre har indvendinger. Vi følger med glæde udviklingen på Linak, siger udvalgsformand Aase Nyegaard i forbindelse med, at udvalget anbefaler, at Byrådet godkender lokalplanen.
 
– Arbejdspladser er jo selve forudsætningen for, at vi kan tiltrække nye familier og fastholde dem, vi har, og dermed sikre skattegrundlaget og velfærden i kommunen. I disse tider er det ikke nogen naturlov, at virksomheder bliver i Danmark, så vi sætter stor pris på, at Linak med sine udviklingsplaner sætter en tyk streg under, at de er og bliver på Als, siger næstformand i Teknik- og Miljøudvalget, Stefan Lydal.
 
Adgang til de nye bygninger vil ske via Spindelvej, som i forvejen forbinder de fleste af Linaks bygninger. De nye bygninger skal rumme funktioner som produktion, administration og kantine.
Midt igennem det nye lokalplanområde løber en lille å og sø. Lokalplanen sikrer, at disse naturværdier bevares, og at beplantning omkring dem skal forblive, som den er.
 
 

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Aase Nyegaard, tlf. 27 90 02 18, mail: any@sonderborg.dk
Næstformand Stefan Lydal, tlf. 27 90 37 28, mail: sly@sonderborg.dk
Chef i Plan og Myndighed, Sille M. Dall, tlf. 27 90 54 59, mail: smar@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen