Tilbud om rådgivning til familier med børn i 0-18...

Odense Kommune er igen med i kapløbet om at blive årets elevvenlige kommune

Odense Kommune har i år gjort sig bemærket ved at videreudvikle på elevdemokratiets struktur i den store kommune med mange skoler. Odense er også nomineret, fordi der er en høj grad af involvering og aktivitet især i form af elevernes faste møder med borgmester, rådmænd og relevante aktører på de såkaldte elevdage.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen er en af de politikere, som har et tæt samarbejde med Odense Fælleselevråd.

– Jeg er både glad og stolt af nomineringen. Jeg værdsætter det samarbejde, som er mellem Odenses Fælleselevråd og resten af kommunen, for jeg synes, at elevdemokratiet er vigtigt og fyldt med energi og gode ideer, siger hun.

I Odense Fælleselevråd har de blandt andet arbejdet med projekter som elev-plantede træer, afgivet høringssvar til Bus-net 2021, været medarrangør i Festival for Fremtiden, været inddraget i, hvordan ekstra penge på den mentale sundhed til børn og unge i forbindelse med COVID19 kunne anvendes. Og ikke mindst har de medvirket til demokratisk udvikling af elever gennem elevrådsdage og ambassadørnetværk.

I Odenses Fælleselevråd glæder de sig også over nomineringen.

– Det betyder rigtig meget for os, at vi som børn og unge bliver inddraget i beslutninger, som har indflydelse på vores hverdag, siger næstformand Amalie Jegind Møllerhøj på vegne af Odenses fælleselevråd og fortsætter:

– Nomineringen vidner om, at vi gør et godt stykke arbejde som fælleselevråd og ikke mindst, at kommunen også lytter til os og endda kommer til os på vores banehalvdel i hverdagen. Det kan vi være stolte af.

Det er i år 12. gang Danske Skoleelever kårer årets elevvenlig kommune, som findes blandt de 42 kommuner, der har indgået Elevvenlig Kommune samarbejdsaftale med Danske Skoleelever.

Nu er de fem kommuner, der er med i kapløbet om titlen i år fundet, og Odense er oppe imod Vejle, Esbjerg, Rudersdal og Furesø Kommune

Årets Elevvenlig Kommune offentliggøres i uge 20.
Læs mere om Danske Skoleelever her

Se den originale nyhed fra Odense Kommune