Landsstævne for Folkedansere og Spillemænd kommer til Sønderborg i 2023

Der kommer dans og musik til Sønderborg i juli 2023, når Sønderborg Kommune er værtskommune for Landsstævnet for Folkedansere og Spillemænd. Nord-Als Folkedansere samt Dans Danmark og Spillemandskredsen har i den anledning søgt Sønderborg Kommune om lån af lokaler til stævnet. Det har Udvalget for Kultur-, Idræt- og Medborgerskab sagt ja til.

– Det glæder mig, at Dans Danmark og Spillemandskredsen sammen med lokale foreninger vil placere næste års landsstævne i Sønderborg. Det bliver et arrangement, som understøtter Sønderborg Kommunes brede kulturtilbud. Samtidig får kommunens borgere og turister glæde af landsstævnet i form af åbne arrangementer med dans og musik, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur-, Idræt- og Medborgerskab.  

Udvalget har sagt ja til at stille lokaler og sale vederlagsfrit til rådighed i forbindelse med landsstævnet. Forvaltningen vurderer, at ansøgergruppens ønsker svarer til udgifter for kommunen på op til 75.000 kroner.
 
Stævnedagene vil byde på åbne arrangementer som for eksempel opvisninger med folkedans og spillemandsmusik, kirkekoncert med spillemandsmusik, dragtudstilling og opvisninger på byens plejecentre.
 
Det er Dans Danmark og Spillemandskredsen, der er arrangør af stævnet og har det økonomiske ansvar, mens Nord-Als Folkedansere og andre lokale folkedanserforeninger sidder med i stævneudvalget og er med til at arrangere stævnet. Der forventes mellem 500 og 600 deltagere til stævnet, der kommer til at foregå i Sønderborg By.
 
Stævnet vil foregå fra søndag den 16. juli til lørdag den 22. juli 2023.

– Landsstævnet kommer til at bidrage positivt til det mangfoldige kulturliv i vores kommune. Stævnet vil også skabe opmærksomhed på Sønderborg den uge, det varer. Borgere vil få glæde af de offentlige arrangementer, mens handelslivet, restauranter og overnatningssteder kommer til at mærke, at der er flere folk i byen, siger Thomas Worm Larsen, der er næstformand i Udvalget for Kultur-, Idræt- og Medborgerskab.  

Udgifterne til Landsstævne for Folkedansere og Spillemænd finansieres fra puljen til kulturelle fyrtårne 2023.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top