Kommunen støtter fortsat talentudviklingen i fodbold

FC Sønderborg arbejder som overbygning for 11 moderklubber i kommunen med at samle og udvikle de bedste spillere fra området for at stille stærke, lokale hold i rækkerne U13-15, U17 og U19. Klubben er såkaldt licensklub i Dansk Boldspil Unions, men vil gerne forbedre sit niveau ved bl.a. at øge samarbejdet med moderklubberne, styrke trænernes uddannelsesniveau og klubbens økonomi.

– Vi har stor respekt for det arbejde, der udføres af ledere og trænere i FC Sønderborg, og derfor vil vi gerne understøtte indsatsen. Det gør vi ved at yde et tilskud på 150.000 kr. om året de næste tre år. Vi ved, at så er andre sponsorer også klar til at bakke op. Til gengæld betinger vi os, at FC Sønderborg skal samarbejde med os om de indsatser, der sættes i værk, og om en evaluering af dem, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Kommunens støtte til fodboldklubbens talentarbejde har i 2019-2021 været 100.000 kr. om året.
Formand for FC Sønderborg, Hans Christian Jensen, siger i forbindelse med, at aftalen med Sønderborg Kommune er fornyet:

– Vi har ansat en ny sportschef, Erik Nielsen, samt tilknyttet Johnny Mølby som Head of Coach. Mølby er tidligere landsholdsspiller og superligatræner. Og så arbejder vi på at ansætte en børneudviklingstræner på deltid, som skal tage sig af de yngste talenter på 9-12 år ude i moderklubberne. Vi er således i gang med flere nye tiltag, og derfor er vi glade for Sønderborg Kommunes fortsatte opbakning og tillid til, at vi løser den opgave, vi har søgt tilskud til.

– Når vi vælger at bevilge pengene, følger der i sagens natur en forpligtelse med, og den har vi tillid til, at FC Sønderborg tager på sig. Et godt samarbejde med moderklubberne er med god grund en forudsætning for, at talenterne vil skifte til FC Sønderborg, så det er – sammen med tilstedeværelsen af dygtige trænere – en forudsætning for, at FC Sønderborg lykkes med deres ambition. Vi vil med andre ord gerne støtte, men vil også se resultater, siger næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Jesper Kock.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen