Julemarkedet i Den Kongelige Køkkenhave aflyses

Årsagen er naturligvis den aktuelle situation med Covid-19 smittespredning lokalt samt i Danmark, der har betydet flere coronarestriktioner.
 
– Vi er selvfølgelig kede af at, vi må aflyse julemarkedet, men med den nuværende Covid-19 situation er det ikke ansvarligt at gennemføre julemarkedet. Det er borgerne og de socialfaglige medarbejdere i Væksthuset naturligvis kede af, men der er omvendt også fuld opbakning til, at vi skal passe på hinanden i disse tider, siger Teresa Schürmann, distriktsleder i socialpsykiatrien, hvorunder Væksthuset hører, som er et tilbud til borgere med sindslidelser. 

Mere end 25.000 gæster
Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot er ellers et attraktivt udflugtsmål, og i år har mere end 25.000 gæster besøgt køkkenhaven. Besøgstallene bygger på medarbejdernes optællinger af gæster.
 
De flotte besøgstal er kommet på under tre måneders åbning, for Den Kongelige Køkkenhave åbnede den 25. juli. I resten af juli samt august måned var køkkenhaven åben alle ugens dage. I september var køkkenhaven åben torsdag-søndag, og så blev der lukket ned for sæsonen den 1. oktober.
 
– Det er helt imponerende, at så mange gæster har lagt vejen forbi køkkenhaven på så kort tid. Noget af det skyldes selvfølgelig nyhedsinteressen, men det skyldes også, at der er tale om en flot køkkenhave, som drives på en unik måde: nemlig af borgere med sindslidelser, der arbejder i haven sammen med slotsgartnerne. Og det samarbejde giver borgerne et meget bedre liv, siger formanden for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm. 

Det er gratis at besøge køkkenhaven ved Gråsten Slot, og gæsterne i Den Kongelige Køkkenhave i 2020 kom primært fra Danmark. Men der har også været mange besøgende fra Tyskland samt fra flere forskellige lande i Europa.
 
– Tilstrømningen har givet travlhed i køkkenhaven, og selv om det til tider har virket overvældende med mange gæster, så har Væksthusets borgere og medarbejdere klaret det rigtig flot. Og jeg kan roligt sige, at de nu allerede glæder sig til at åbne Den Kongelige Køkkenhave igen næste år, siger næstformand i Social- og Seniorudvalget, Ganeswaran Shanmugaratnam, der glæder sig over, at køkkenhaven er endnu et godt turistmål for Gråsten og Sønderborg Kommune. 

Den Kongelige Køkkenhave åbner igen den 1. maj 2021.
 
Fakta:
Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot er en 7500 kvadratmeter stor nyttehave, hvor det er muligt at hente inspiration til egen have. Køkkenhaven rummer blandt andet en række urter, buske med bær som brombær, hindbær og stikkelsbær, blomster og en skov af frugttræer, der vokser i espalier.
 
Den Kongelige Køkkenhave åbnede for offentligheden den 25. juli. I juli og august måned var køkkenhaven åbent alle ugens dage fra kl. 11.00-17.00. I september var køkkenhaven åben torsdag-søndag i samme tidsrum. 
 
Den Kongelige Køkkenhave er blevet til i et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top